Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija je na području Velike Gorice zaplijenila 781 gram droge - amfetamina, tzv. "speeda" visoke kakvoće, 197 grama hašiša, jedan gram marihuane te vagu za precizno mjerenje s tragovima amfetamina i više komada raznog streljiva.


Riječ je o jednoj od važnijih zapljena te vrste droge tijekom ove godine, rekao je načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec.

Vezani članci Policija, ilustracija Muškarac uhićen zbog kokaina pokušao podmititi policajca: Tijekom pretrage imanja policija naišla na tužni prizor Na Županijski sud u Velikoj Gorici dovedene osobe osumnjičene za proizvodnju i prodaju droge - 2 VIDEO Zaprešićki dileri, među kojima i ravnatelj vrtića, u istražnom zatvoru

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom zagrebačkom narko-tržištu prilikom prodaje na veliko je oko 150.000 kuna.

Kriminalistička obrada provedena je nad dvojicom mladića te 28-godišnjom djevojkom.

Obojica muškaraca su uz kaznenu prijavu zbog posjedovanja i preprodaje opojnih droga privedena u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu, a protiv 28-godišnjakinje, kod koje je policija pronašla jedan gram amfetamina, podnesena je kaznena prijava redovitim putem.

Zbog zloporabe opojnih doga, policija je tu 28-godišnjakinju već jedanput evidentirala. Isti je slučaj i s 26-godišnjakom, a
25-godišnjak dosad nije evidentiran kao počinitelj nijednoga kažnjivog djela.

Kriminalistička obrada nad spomenutom dvojicom muškaraca i ženom provodila se na području Velike Gorice jučer i prekjučer (17. i 18. kolovoza).

Naime, policajci iz Odjela za droge zatekli su u četvrtak, 17. kolovoza, 28-godišnjakinju s paketićem u kojem se nalazio jedan gram amfetamina. U kriminalističkoj obradi utvrđeni su način na koji je žena došla do droge i osobe od kojih je drogu kupila.

Policija je tako idućeg dana uhitila 25-godišnjeg i 26-godišnjeg muškarca s područja Velike Gorice. U pretrazi kuće 26-godišnjaka pronađeno je 780 grama amfetamina upakiranog u aluminijsku foliju i vaga za precizno mjerenje težine sa tragovima amfetamina. U kući 25-godišnjaka policija je pronašla 197 grama hašiša i jedan gram marihuane te više komada raznog streljiva.

U nastavku kriminalističke obrade utvrđeno je kako je 25-godišnjak kupovao veće količine spomenutih vrsta droge te je u svojoj i u kući drugog uhićenika tu drogu skrivao i prepakiravao u manje paketiće namijenjene za krajnje konzumente.

Policija nastavlja kriminalističku obradu kako bi utvrdila daljnji
lanac kupnje i preprodaje opojnih droga.