Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaplijenjena droga vrijedna 150 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija je na području Velike Gorice zaplijenila 781 gram droge - amfetamina, tzv. "speeda" visoke kakvoće, 197 grama hašiša, jedan gram marihuane te vagu za precizno mjerenje s tragovima amfetamina i više komada raznog streljiva.

Riječ je o jednoj od važnijih zapljena te vrste droge tijekom ove godine, rekao je načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Pronađena droga u Zagrebu - 2 Prevozio marihuanu i hašiš Pao diler u Zagrebu: Prometna policija zaustavila ga zbog redovne kontrole, a onda su pretražili auto...

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom zagrebačkom narko-tržištu prilikom prodaje na veliko je oko 150.000 kuna.

Kriminalistička obrada provedena je nad dvojicom mladića te 28-godišnjom djevojkom.

Obojica muškaraca su uz kaznenu prijavu zbog posjedovanja i preprodaje opojnih droga privedena u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu, a protiv 28-godišnjakinje, kod koje je policija pronašla jedan gram amfetamina, podnesena je kaznena prijava redovitim putem.

Zbog zloporabe opojnih doga, policija je tu 28-godišnjakinju već jedanput evidentirala. Isti je slučaj i s 26-godišnjakom, a
25-godišnjak dosad nije evidentiran kao počinitelj nijednoga kažnjivog djela.

Kriminalistička obrada nad spomenutom dvojicom muškaraca i ženom provodila se na području Velike Gorice jučer i prekjučer (17. i 18. kolovoza).

Naime, policajci iz Odjela za droge zatekli su u četvrtak, 17. kolovoza, 28-godišnjakinju s paketićem u kojem se nalazio jedan gram amfetamina. U kriminalističkoj obradi utvrđeni su način na koji je žena došla do droge i osobe od kojih je drogu kupila.

Policija je tako idućeg dana uhitila 25-godišnjeg i 26-godišnjeg muškarca s područja Velike Gorice. U pretrazi kuće 26-godišnjaka pronađeno je 780 grama amfetamina upakiranog u aluminijsku foliju i vaga za precizno mjerenje težine sa tragovima amfetamina. U kući 25-godišnjaka policija je pronašla 197 grama hašiša i jedan gram marihuane te više komada raznog streljiva.

U nastavku kriminalističke obrade utvrđeno je kako je 25-godišnjak kupovao veće količine spomenutih vrsta droge te je u svojoj i u kući drugog uhićenika tu drogu skrivao i prepakiravao u manje paketiće namijenjene za krajnje konzumente.

Policija nastavlja kriminalističku obradu kako bi utvrdila daljnji
lanac kupnje i preprodaje opojnih droga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene