Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj)

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela razbojništva i jednog kaznenog djela iznude u pokušaju na štetu dviju žena, jedne 27–godišnjakinje i 40-godišnje srpske državljanke, javlja zagrebačka policija.


Naime, ovog je Božića osumnjičeni 33-godišnjak stupio u telefonski kontakt s oštećenom državljankom Srbije, čiji broj telefona je pronašao pod oglasom pružanja usluga masaže. Nakon toga je dogovorio masažu i otišao na adresu stanovanja oštećene u Zagrebu kojoj se predstavio kao policijski službenik bez da joj je pokazao policijska obilježja.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Luka Stanzl) Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici: Kamion se prevrnuo u sudaru s automobilom Gužva na rotoru (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Nakon jutra, kaos i u popodnevnoj špici: U Zagrebu nekoliko nesreća u razmaku od samo 20 minuta

Međutim, kada ga je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, isti je izvadio svoj plinski pištolj koji je legalno posjedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac. Kako oštećena nije imala novce, osumnjičeni je uzeo njezinu osobnu iskaznicu i prijeteći naložio da mu svakog ponedjeljka mora predavati 1000 kuna ili 100 eura, nakon čega je izišao iz stana.

Dva dana kasnije, 27. prosinca 2018. došao je i do adrese stanovanja 27-godišnjakinje, kojoj se na identičan način predstavio kao policijski službenik te odmah po ulasku zatražio ju da mu preda novac, a kada je ista odbila poslušati ga, izvadio je plinski pištolj, repetirao ga, uperio u smjeru glave oštećene te ponovno zatražio novac. U strahu za svoj život, oštećena mu je predala 200 eura i 800 kuna nakon čega je osumnjičeni s otuđenim novcem izišao iz stana.

Odmah idućega dana, putem telefona kontaktirao je oštećenu državljanku Srbije i prijeteći joj, zatražio da mu preda 1000 kuna ispred ulaza jednog trgovačkog centra u Zagrebu, na što je oštećena u dogovoru s policijskih službenicima, pristala. Prilikom susreta s oštećenom osumnjičeni se u jednom trenutku dao u bijeg, odbacio svoj pištolj i prethodno oduzetu osobnu iskaznicu oštećene, međutim, policijski su ga službenici sustigli i uhitili.

33-godišnjak je priveden uz kaznenu prijavu.