Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: 18 osumnjičenih za preprodaju droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji kodnog imena 'Mreža', vukovarska je policija razbila organizirani lanac prepodavača droge. Osumnjičeno je 18 osoba. Devetero ih je uhićeno i sprovedeno istražnome sucu Županijskoga suda u Vukovaru.

Jednomjesečna akcija završila je danas uhićenjem 4 hrvatska državljanina. 

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Ilustracija "zaradili" više od pola milijuna eura Policija i USKOK otkrili detalje velike akcije: 20 osoba osumnjičeno za preprodaju stotina kilograma droge

Sumnja se da su dileri ilegalno zaradili najmanje pola milijuna kuna.

Privođenje četvorke rezultat je operativne akcije "Mreža" koju policija provodi od početka veljače 2008. godine s ciljem, kako se navodi u priopćenju, "sprečavanja kaznenih djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom zloporabe opojnih droga".

"Policija osnovano sumnja da su prijavljene osobe u tzv. mravljoj preprodaji za navedene količine opojnih sredstava ostvarile prihod od najmanje 500.000 kuna", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Tijekom kriminalističke obrade, navodi se u policijskom priopćenju, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u počinjenu kaznenih djela sudjelovalo 18 osoba od kojih su dvije osobe državljani BiH. Ne navodeći datum, policija priopćava da je od te skupine već ranije privedeno pet osoba od kojih su dvoje državljani BiH, a ostali hrvatski državljani.

Tijekom provođenja operativne akcije "Mreža" policija je izvršila 29 pretraga stanova i drugih prostorija te pronašla 304 grama heroina, 63,8 grama kokaina, dvije digitalne vage, 14 mobitela te veći broj SIM kartica, veći broj kreditnih kartica kao i domaću i stranu valutu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene