Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu Tina Šunjerge i prihvatio žalbu DORH-a pa mu je tako zatvorska kazna povećana na 40 godina zatvora. Tin Šunjerga osuđen za ubojstvo vlastitih roditelja 2017. godine u Čistoj Velikoj. Na ovu odluku Vrhovnog suda nema prava na žalbu.


Tin Šunjerga prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Zadru prvo je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora za okrutno ubojstvo obaju roditelja.

Ta je presuda nakon toga odlukom Vrhovnog suda Republike Hrvatske preinačena tako da se Šunjergi smanjila zatvorska kazna na 35 godina.

Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) DORH uložio žalbu na odluku Vrhovnog suda i smanjenje kazne zatvora Tinu Šunjergi

Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Vrhovni sud smanjio kaznu Tinu Šunjergi na 35 godina

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku u svibnju je uložilo žalbu protiv te presude Vrhovnog suda, što je Vrhovni sud naposljetku i usvojio te je njihova odluka sad i konačna.

Priopćenje Vrhovnog suda prenosimo u cijelosti:

"Vrhovni sud Republike Hrvatske je presudom broj III Kž 6/2019. od 16. listopada 2019. odbio žalbu optuženika, a prihvatio žalbu državnog odvjetnika protiv drugostupanjske presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske kojom je optuženiku bila smanjena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora s 40 na 35 godina. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik proglašen krivim za dva teška ubojstva (majke i oca). Optuženik je sada za ta dva kaznena djela osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 40 (četrdeset) godina.

Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima. Posebno je kao otegotnim cijenjena velika količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnja bezobzirnost. Otegotnim je cijenjeno i optuženikovo ponašanje nakon počinjenja djela.

Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora 40 godina koja je u ovoj pravnoj situaciji maksimalna, ispuniti svrhu kažnjavanja.

Protiv ove presude nije dopuštena žalba."

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju