Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako loš potez

Vozačica skrivila prometnu nesreću i šmugnula s mjesta događaja: Policija je našla i poslala važno upozorenje građanima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vozačica koja je prouzročila prometnu nesreću napustila je mjesto događaja, naknadno je pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak, javila je koprivničko-križevačka policija.

Zbog nepropisnog kretanja na parkiralištu, dogodila se prometna nesreća. Srećom, samo s materijalnom štetom, izvijestila je koprivničko-križevačka policija.

Svoju je sreću iskušala i to ne baš uspješno vozačica koja je prometnu nesreću prouzročila i potom napustila mjesto događaja.

No, naknadno je pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Iz koprivničko-križevačke policije iskoristili su priliku opet podsjetiti vozače da je u slučaju događanja prometne nesreće samo s materijalnom štetom kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač dužan vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Novčanom kaznom
u iznosu od 390 do 920 eura kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odgoj, prevencija, represija Koliko je onih koji bez vozačke dozvole siju smrt na cesti? ''Neki smatraju da su iznad zakona i pravila, a ni kazna ih previše ne brine''

Pročitajte i ovo Vozačka dozvola - 4 Posebna pravila za mlade Lakše do vozačke dozvole, ali i do kazni: Sve što morate znati o novim prometnim uredbama EU-a

Vozaču koji je proglašen krivim za prekršaj iz čl. 176 Zakona o sigurnosti prometa na cestama izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci.

Vozaču motornog vozila se u evidenciju upisuju tri negativna prekršajna boda ako je pravomoćnom odlukom o prekršaju proglašen krivim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene