Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete zaustavljanjem prometa

Mještani strahuju za sigurnost, popucale im i kuće: "Nemoguće je živjeti, skačemo iz kreveta"

Aktualno Galerija Vukovarci traže oblilaznicu - 4 Vukovarci traže oblilaznicu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarci traže oblilaznicu - 3 Vukovarci traže oblilaznicu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarci traže oblilaznicu - 2 Vukovarci traže oblilaznicu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vukovarci traže oblilaznicu - 1 Galerija 1/4 >>
Zbog deset tisuća teretnih kamiona koji im dnevno prolaze doslovno ispod prozora jer obilaznice nema mještani naselja Lužac iz Vukovara upućuju apel Hrvatskim cestama i Ministarstvu prometa i infrastrukture. Boje se za svoju sigurnost, a kuće im pucaju.

Osim što unose nemir, teretni kamioni stvaraju i materijalnu štetu. "Staza je pravljena prije nekoliko godina, popucala je od trešnje", rekao je Josip Šumiga. "Nemoguće je živjeti, skačemo iz kreveta noću kada naiđu", dodaje.

Puca ispred kuće, ali i u kući i u radnji. Toliko trese, kažu mještani, da pucaju i nove kuće. Valentin je apartmane izgradio prije godinu i pol, njegovi gosti su u čudu. "Prvo onako kroz šalu kažu da su mislili da ponovno počinje rat", rekao je Valentin Šumiga.

Mještani strahuju za sigurnost, posebno djece. "Ne. Bez mene ne idu na ulicu. Samo u mojoj pratnji", istaknula je Jovana. Grad Vukovar jedini je grad na državnoj cesti D2 koji nema obilaznicu. Inače, državnom cestom svakodnevno prođe više od deset tisuća vozila, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

"Zemljište je otkupljeno, tri puta je odgađana obilaznica od Hrvatskih cesta", rekao je Zlatko Mažar. "Od pola pet ne spavam, ne zato što ne mogu spavati, nego je jutros bilo kamikaze", dodaje. Kod Jelene u kući tresu se čaše. "To je strašno", kazala je.

Pročitajte i ovo Poziv: Ceste bez dozvola - 1 Kako je to moguće U Pozivu Domagoja Mikića razotkrivena tajna stara četiri desetljeća: Mislili da nemaju uporabnu dozvolu za tunel, a ona postoji godinama

Prije tri godine bila je raspisana javna nabava za izgradnju obilaznice, a gdje je zapelo? "Nažalost, nakon 660 dana što je bila na oglasniku uz 30-ak izmjena same javne nabave maknuta je s plana Izgradnje hrvatskih cesta pod izlikom da nisu osigurana sredstva vukovarske obilaznice", kazao je Domagoj Bilić.

Iz Hrvatskih cesta poručuju da je "u tijeku priprema zahtjeva za ishođenje lokacijske dozvole te se nastavno izrađuju dopune glavnih projekata, a sve s ciljem ishođenja potrebnih dozvola".

Ne shvate li ih ozbiljno, mještani kažu, promet će totalno zaustaviti. 

Više o problemu u naselju Lužac pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene