Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vozač tegljača: O Bože, zašto nisam mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom groblju danas je bilo bolno, a u zadarskoj bolnici pak dramatično. 24-ogodišnji vozač tegljača Miljenko Stričak koji je skrivio nesreću u tunelu Ledenik doznao je da je prouzročio smrt četvero ljudi.

Ozljeđeni Stričak u predsuicidnom je stanju. Uz roditelje bolnica je angažirala psihologa i psihijatra kako bi pomogli mladom vozaču.  

Pročitajte i ovo Prizori iz tunela Na dubini od 20 metara VIDEO Izraelski vojnici upali u Hamasov tunel, snimili potresne scene: "Zabilježite ovo prije nego što sve raznesemo" Screenshot Ispod sinagoge VIDEO Godinu dana kopali su bizaran tunel, nitko ne zna zašto, ali kada su otkriveni, nastao je totalni kaos

"O Bože, zašto nisam mrtav", rekao je vozač tegljača nakon što je postao svjestan što je učinio.

Shrvani bolom, tugom i nevjericom, prijatelji i rodbina danas su ispratili žrtve tragedije u tunelu "Ledenik" na zagrebačkom krematoriju.

Nažalost, u sjeni drame i tragedije u obitelji žrtava u tunelu Ledenik izvire istražni skandal u kojem glavnu riječ vodi istražni sudac Milan Pečina, policija, a čini se i državno odvjetništvo.

Istražni sudac Milan Pečina koji je na godišnjem odmoru i koji vodi ovaj slučaj, uopće nije dao nalog za vještačenje vozila koja su sudjelovala u tragediji. Niti jedno vozilo koje je sudjelovalo u nesreći nije u pratnji policije odvezeno u neku od stanica za tehnički pregled na vještačenje.

Štoviše, tegljač kamiona vraćen je vlasniku, olupina je parkirana na jedno šljunčano parkiralište u Kalinovici pokraj Sv. Nedelje u vlasništvu tvrtke Mihelli Tomić. Bilo tko je mogao rastaviti i pretraživati kamion i tako uništiti sve dokaze o uzrocima nesreće i krivnji vozača.

Zanimljivo je da je Stričak vozio tegljač sa neupotrebljivim gumama. Navodno je policija pregledavala kamion i tražila tahograf koji će pokazati je li brzinomjer bio blokiran.

Tahograf još nije pronađen što upućuje na sumnju da je namjerno uništen ili ukraden.

Misterij ledeničke tragedije tim je veći što zadarski županijski sud, zadarska policija i hrvatske autoceste nisu znali da je u tunelu tijekom dana izvedena rekonstrukcija nesreće. Na svoju ruku organizirala ju je tvrtka Miheli.

U tunel su dovezli dva svoja, navodno Stričakovom tegljaču identična vozila kako bi pokušali rasvijetliti okolnosti nesreće. Tvrtka je čak angažirala neovisnog sudskog vještaka.

U Hrvatskim autocestama čije kamere snimaju promet pak nitko nije primjetio ponavljanje identične situacije onoj u prošli petak.

Snimku nam ipak nisu htjeli dati, jer će je najprije sami pregledati. Istragu cijelog slučaja pokrenut će i ministrica pravosuđa, zgranuta činjenicom da na tegljaču nisu izvedena vještačenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene