Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru danas je podiglo optužnicu protiv splitskog vozača Miljenka Stričaka (24), vozača tegljača, koji je 28. srpnja ove godine u tunelu Ledenik na autocesti Split-Zagreb izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, potvrđeno je u Odvjetništvu.Stričaka se u optužnici tereti za kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće sa smrtnim posljedicama s neizravnom namjerom te za krivotvorenje isprave budući da je na tegljač bila priključena prikolica s nepripadajućim registracijskim oznakama. 

Vezani članci Lisice, ilustracija "Skidao uroke" i liječio tegobe pa završio u istražnom zatvoru: Oštetio ljude za 116.000 kuna Policijska sirena, ilustracija Težak dan u prometu: U mjestu Gornja Brela jedna osoba sletjela s motocikla i poginula, u Uzdolju vlak naletio na tegljač

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Zadru, a maksimalna kazna za to kazneno djelo je deset godina zatvora.

Splitski tegljač je 28. srpnja ove godine, krećući se brzinom od otprilike sto kilometara na sat, bez kočenja naletio na kolonu
automobila ispred sebe u tunelu Ledenik podno Velebita. 


Tom je prigodom, udarivši punom brzinom u osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, izazvao teške posljedice. U tom su automobilu poginule dvije majke i dvoje djece.

Tijekom prošlih mjeseci provedene su intenzivne istražne radnje.
 
Uz ostalo je utvrđeno da je nakon tragedije iz kabine tegljača namjerno iščupan i oštećen tahografski uređaj iz kojega je nasilno izvađen tahografski listić koji nije pronađen.

Posljednji dokumenti koji su dobiveni zapisnici su o pregledu
poginulih osoba, koji su krajem prošlog tjedna stigli s Patološkog odjela Opće bolnice u Zadru.