Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzeli im više od 400 tisuća kuna

Privedeni SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika i njegov otac: Tražili od zaposlenika da im vraćaju novac od Vladinih potpora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat SDP-a za gradonačelnika Dubrovnika na lokalnim izborima i gradski vijećnik te stranke Ivan Tropan sumnjiči se da je, zajedno s ocem, zloupotrijebio potpore za očuvanje radnih mjesta, priopćila je u srijedu dubrovačka policija, ne navodeći imena.

55-godišnji otac i njegov 32-godišnji sin privedeni su u policiju. 32-godišnjak je, inače, SDP-ov kandidat za gradonačenika i gradski vijećnik u Dubrovniku Ivan Tropan.

Pročitajte i ovo Taksi - 2 Pokrenuli peticiju Domaći taksisti negoduju zbog stranih radnika: "Ne ispunjavaju uvjete za voziti i biti na cestama, a problem je i komunikacija" Policija; ilustracija - 2 Pravila su ista za sve Dvije skupine vozača su pod posebnim nadzorom policije: Dnevnik Nove TV otkriva zašto

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je kako se 55-godišnji Tropanov otac sumnjiči za kazneno djelo prijevare na štetu sedamnaest osoba. U razdoblju od lipnja 2020. do lipnja 2021. godine zaposlenicima svoje tvrtke sa sjedištem u Dubrovniku nije rekao da im pripada pravo na naknadu plaće iz programa Vlade Republike Hrvatske.

Radi se o sredstvima namijenjenima očuvanju radnih mjesta tijekom trajanja krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19.

55-godišnjak je zaposlenike uvjerio da taj novac pripada njegovoj tvrtki te je od njih zahtijevao da mu vrate novac nakon izvršene uplate na njihove tekuće račune u banci. U pojedinim je slučajevima dobio punomoć pa je novac osobno podizao u banci i zadržavao ga za sebe.

Pomogao mu i 32-godišnjak

55-godišnjaku je pritom pomogao i 32-godišnji muškarac, također zaposlenik iste tvrtke.

32-godišnjaka policija sumnjiči i za krivotvorenje isprave. On je u lipnju 2020. godine izvornu svjedodžbu početnih kvalifikacija taksi-vozača preinačio i napravio dvije lažne svjedodžbe na imena dvoje zaposlenika koji nisu imali tu kvalifikaciju.

Prevarom je 17 zaposlenika oštećeno za ukupan iznos od 419.478,41 kn. Novac je 55-godišnjak zadržao za sebe. 55-godišnjak i 32-godišnjak u utorak su uhićeni te uz kaznenu prijavu pritvoreni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene