Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)

Varaždinski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 33 do 53 godine.


Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 35, 33, 34 i 53 godine zbog sumnje da su počinili kaznena djela Krivotvorenje isprava i Ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Vezani članci Policija pretražuje kuću i ostale objekte na imanju Dominićevih (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 4 Tužiteljstvo dobilo krunski dokaz da je Smiljana ubila svoju sestru i tijelo sakrila u škrinju? Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Marušić) Teška prometna nesreća kod Ludbrega: U naletu putničkog vlaka na traktor poginuo muškarac

Policija sumnja da su navedeni unatrag 7 godina, samostalno ili putem navedenog 35-godišnjaka, od zasad neutvrđene osobe s područja Zagreba, nabavili krivotvorene svjedodžbe o završnom ispitu jednog otvorenog učilišta iz Zagreba.

Radi se o svjedodžbama o završenom programu izobrazbe ili prekvalifikacije za zanimanje vozač motornih vozila, koje su dobivali po cijeni od oko 700 eura.

U radne knjižice navedenih muškaraca nepoznata osoba upisala je lažne podatke iz krivotvorenih svjedodžbi, a odgovorna osoba ovjerila ih je potpisom i pečatom ureda državne uprave. 

Navedeni su potom radne knjižice s tako ovjerenim podacima o stečenim kvalifikacijama koristili kao istinite u daljnjem pravnom prometu. Protiv njih će biti podnesene kaznene prijave.