Nuša Bunić u pratnji policije dolazi na sud (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)
Nuša Bunić u pratnji policije dolazi na sud (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Varaždinu počelo je pripremno ročište u postupku protiv Nuše Bunić, djevojke koja je optužena za ubojstvo bivšeg dečka Nikole Tureka u lipnju 2017. godine.


Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, sredinom prosinca 2017. godine podignulo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Nuše Bunić (21) zbog ubojstva bivšeg dečka Nikole Tureka kojeg je ubila nožem u lipnju ove godine.

Vezani članci Branko Rafajac Ubojici djevojke u Malom Lošinju sud odredio prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi: Bio je u neubrojivom stanju Filip Zavadlav na suđenju u pancirki - 2 Pojačane mjere sigurnosti zbog straha od osvete? Filip Zavadlav u sudnici vezan i s pancirkom

Nuša se tereti da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu 'Pri beli kipi' pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja, dok je oštećenik uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar te 17. lipnja preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Nakon što ga je izbola nožem, Nuša je pobjegla, a Nikola se uz otvorenu ranu ipak uspio automobilom dovesti do Kumičićeve ulice u gradu, gdje ga je pronašao jedan prolaznik te obavijestio medicinsku pomoć i policiju.

Djevojka je policiji rekla da je bivšeg ubila u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.