Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Utopio se na Jarunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
28-ogodišnji muškarac utopio se u nedjelju oko 18:00 sati na regatnoj stazi jezera Jarun gdje je kupanje strogo zabranjeno. Mladić je u vodu skočio u alkoholiziranom stanju.

Spasilačka služba ŠRC-a Jarun dojavu o nesreći zaprimila je oko 18:30 sati. Odmah potom dvojica spasilaca s ronilačkom opremom pohitala su prema tzv. ribičkoj stazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oprezno u vodu Koban dan za kupače u Hrvatskoj: Jučer se utopilo troje ljudi Slika nije dostupna POGINULA 52-GODIŠNJAKINJA Tragedija na Krku: Utopila se dok je pokušavala iz uzburkanog mora spasiti unuka i supruga

No, 24-ogodišnja djevojka, s kojom se nesretni mladić prije utapljanja zabavljao na tribinama, nalazila se u stanju potpunog šoka te nije mogla pokazati točno mjesto mladićeva ulaska u vodu.

Uz pomoć nekoliko ribiča koji su se tamo nalazili, spasioci su 28-godišnjaka pronašli 20 metara od obale, na četiri metra dubine. Nakon što su ga izvukli iz vode, počeli su s reanimacijom.

Hitna pomoć na mjesto događaja stigla je desetak minuta nakon dojave i nastavila s pokušajem oživljanja, no bilo je prekasno jer je mladić predugo bio pod vodom.

Djevojka je, naime, tek 15-ak minuta nakon što je mladić potonuo prijavila policiji njegov nestanak. Prije toga i sama je skočila u jezero i nekoliko puta zaronila u pokušaju da ga pronađe.
 
Policija je izvijestila da je prije utapljanja mladić konzumirao alkohol, nakon čega se odlučio okupati, što se pokazalo kobnim.

Mladićevo je tijelo prebačeno na zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će biti izvršena obdukcija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene