Rijeka Korana
Rijeka Korana Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell/Pixsell

Na obali rijeke Korane u mjestu Točak u gradu Slunju utopila se državljanka Afganistana koja je s grupom prelazila rijeku.


Karlovačka policija javila je kako je u srijedu na obali rijeke pronašla nekoliko stranih državljana te je utvrdila da se jedna ženska osoba iz grupe, prilikom prelaska rijeke Korane, utopila.

Vezani članci Migranti, ilustracija EU se priprema na priljev tražitelja azila iz Afganistana: "Događaji s Bjelorusijom otvorili su svima oči, taj način poticanja migranata..." Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu Hrvatska zaštićena kao tvrđava? "Izgradili smo potpuno novi sustav, ali ako im vjerujemo odakle su, dogodit će se ono što smo imali 2015. godine"

Državljanka Afganistana se poskliznula i pala u rijeku.

"Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana koji su nezakonito prešli državnu granicu, a koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

O svim prikupljenim informacijama ovog događaja bit će obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu", javila je policija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju