Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog pokušaja namještanja poslova na javnom natječaju u Javnoj ustanovi Nacionalni park Brijuni USKOK je podignuo optužnicu protiv bivšeg predsjednika Gradskoga vijeća Umaga.


Nakon provedene istrage Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je pred Županijskim sudom u Rijeci podignuo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem, priopćeno je u utorak.

Sjedište USKOK-a USKOK objavio detalje uhićenja u Zadru: Javljali im kada će biti ovrhe i inspekcije, a zauzvrat dobivali usluge građevinskih radova, hranu, piće...

Optuženome se stavlja na teret da je u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao.

Ilustracija Uhićenja u Zadru: Privedeno desetak ljudi, među njima i porezni inspektori, podmićivali ih biftecima, lignjama, alkoholom...

Prema pisanju lokalnih medija, riječ je o bivšem predsjedniku županijskog HDZ-a Jurici Šiljegu, koji je u izjavi za Glas Istre u ožujku ove godine opovrgnuo sve navode, naglasivši kako je moguće da su "lažne optužbe" povezane s lokalnim izborima.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju