Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA ŠTETA

Uhićen piroman koji je podmetnuo požar u kojem je izgorjela školska kuhinja u Kaštel Štafiliću, nosio je bocu s benzinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila 25-godišnjeg mladića kojeg se sumnjiči za podmetanje požara u krugu škole u Kašter Štafiliću. Požar se proširio i na restoran u sklopu škole i prouzročio veliku materijalnu štetu.

U subotu je u Kaštel Štafiliću uhićen 25-godišnjak za kojeg se sumnja da je prije 9. veljače podmetnuo požar u kojem je izgorio školski restoran srednje škole Braće Radić u tom mjestu.

Policija je izvijestila da je kod 25-godišnjaka u ruksaku pronađena i boca s benzinom.

Sumnja da se da je mladić u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, pri čemu je nastala znatna materijalna šteta.

Pročitajte i ovo Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić, i Mario Jurič urušio se krov Ravnateljica đačkog doma čija je menza jutros izgorjela: "Srećom, živim u blizini pa su neka djeca bila kod mene na ručku"

Osim toga, 25-godišnjak je osumnjičen i za izazivanje još jednog požara istog dana u Kaštel Starom. U tom su požaru izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba.

Sumnja se i da je krajem siječnja u Kaštel Kambelovcu zapalio vatru na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela te da je odgovoran i za požar od 11. veljače ispred jednog ugostiteljskog objekta Kaštel Starom. U tom su požaru oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su u trenutku požara bili stanari.

Piroman je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, priopćila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene