Izgorjela menza škole Stjepan Radić u Kaštel Štafiliću - 5
Izgorjela menza škole Stjepan Radić u Kaštel Štafiliću - 5 Foto: Izgorjela menza škole Stjepan Radić u Kaštel Štafiliću/Pixsell

Policija je uhitila 25-godišnjeg mladića kojeg se sumnjiči za podmetanje požara u krugu škole u Kašter Štafiliću. Požar se proširio i na restoran u sklopu škole i prouzročio veliku materijalnu štetu.


U subotu je u Kaštel Štafiliću uhićen 25-godišnjak za kojeg se sumnja da je prije 9. veljače podmetnuo požar u kojem je izgorio školski restoran srednje škole Braće Radić u tom mjestu.

Policija je izvijestila da je kod 25-godišnjaka u ruksaku pronađena i boca s benzinom.

Sumnja da se da je mladić u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, pri čemu je nastala znatna materijalna šteta.

Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić, i Mario Jurič Ravnateljica đačkog doma čija je menza jutros izgorjela: "Srećom, živim u blizini pa su neka djeca bila kod mene na ručku"

Osim toga, 25-godišnjak je osumnjičen i za izazivanje još jednog požara istog dana u Kaštel Starom. U tom su požaru izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba.

Sumnja se i da je krajem siječnja u Kaštel Kambelovcu zapalio vatru na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela te da je odgovoran i za požar od 11. veljače ispred jednog ugostiteljskog objekta Kaštel Starom. U tom su požaru oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su u trenutku požara bili stanari.

Piroman je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, priopćila je policija.