Obavijesti Video Pretražite Navigacija
urušio se krov

Ravnateljica đačkog doma čija je menza jutros izgorjela: "Srećom, živim u blizini pa su neka djeca bila kod mene na ručku"

Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić, i Mario Jurič
Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić, i Mario Jurič DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić Foto: DNEVNIK.hr +0 Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić, i Mario Jurič Galerija 1/2 >>
Vatra je planula u menzi đačkog doma u 4:45, a vatrogasci su je stavili pod kontrolu u 6:10. Objekt s kuhinjom i blagavaonom je u potpunosti izgorio, a urušio se i krov.

U Kaštel Štifiliću jutros oko 4:45 izbio je požar u đačkom domu poljoprivredne škole. Planulo je u menzi, a objekt je izgorio u potpunosti. Izgorio je dio s kuhinjom i blagavaonom, a krov se urušio. 

Nakon očevida je utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen na kontejnerima koji su smješteni uz južni zid objekta, a koji požar se proširio i na objekt. 

Materijalna šteta iznosi više od milijuna kuna, doznaje se od ravnateljice škole Marije Kezele.

"Prostor kojem je smješten restoran i kuhinja potpuno je izgorio te se urušio i krov, učinjena je materijalna šteta od više milijuna kuna," rekla je Kezele za Hinu.

Kazala je i kako je vatra najprije buknula u kontejnerima za otpad, a potom se proširila na prostor u kojem su restoran i kuhinja.

Objasnila je kako su u neposrednoj blizini školska zgrada i Učenički dom, ali se vatra nije proširio na njih zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Dodala je i kako tijekom nastave radnim danim u Učeničkom domu boravi 40-ak učenika, a vikendom ih ondje ostane 10-ak koliko ih je bilo i u vrijeme izbijanja požara.

Ravnateljica je u Dnevniku Nove TV otkrila kako su organizirali obrok za korisnike doma.

"Učenički domovi u Splitu su ponudili pomoć i sutra ćemo dobiti pomoć za obroke. Županija je organizirala prijevoz. Kako ja blizu stanujem, desetak učenika je danas bilo kod mene doma i moja kći je uspjela nešto spremiti, iako nije baš neka kuharica. Šteta je velika, ne znamo koliko će potrajati sanacija. Incidenata u području oko škole uvijek ima, svako malo smo u kontaktu s policijom", rekla je Kezele. 

Ovaj su požar gasila 23 vatrogasca iz Kaštela i Splita sa sedam vozila. (M.R./Hina)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene