Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro presuda Tinu Šunjergi

Zatvorski život 20-godišnjeg ubojice roditelja iz Čiste Velike: Reže se po cijelom tijelu i gasi čikove po licu

Privođenje Tina Šunjerge (Foto: Arhiva/Dusko Jaramaz/)
Privođenje Tina Šunjerge (Foto: Arhiva/Dusko Jaramaz/) Arhiva/Dusko Jaramaz/
Aktualno Galerija +0 Privođenje Tina Šunjerge (Foto: Arhiva/Dusko Jaramaz/) Galerija 1/1 >>
Dvadesetogodišnji Tin Šunjerga iz Čiste Velike koji je lani u ožujku hladnokrvno ubio svoje roditelje Silvanu (46) i Marina Šunjergu (45) na Županijskom sudu u Zadru iza zatvorenih vrata 9. svibnja iznijet će obranu, nakon čega će biti izrečena i nepravomoćna presuda na Županijskom sudu u Šibeniku.

Odlukom upravitelja zatvora od prosinca 2017. nad Tinom Šunjergom određeno je provođenje posebnih mjera održavanja reda i sigurnosti, odnosno pojačanog nadzora jer je u dva navrata bio zaprimljen u Zatvorsku bolnicu zbog zloupotrebe opijata i poremećaja prilagodbe, a postojala je i mogućnost iznenadnog napada ili bijega. Iz liječničkog kartona moglo se iščitati da je na vlastitom licu gasio cigarete. I ne samo to. I prije ubojstva roditelja bio je sklon samoozljeđivanju režući se po tijelu i rukama, piše Jutarnji list.

U pritvoru se, unatoč svemu, Šunjerga ponaša uredno i ne radi ekscese, no za Vrhovni sud, kao i za nižu instancu, iako “zbog specifičnih okolnosti zločina ubojstva roditelja” isto (ne)djelo ne može ponoviti, ostaje u pritvoru po istoj osnovi.

Rezultati psihijatrijskog vještačenja pokazali su da mu je dijagnosticirana zloupotreba više psihoaktivnih tvari te duboki, trajni poremećaj ličnosti disocijalnog tipa.

Riječ je o poremećaju ličnosti koji karakterizira grubo zanemarivanje osjećaja drugih osoba, manjak odgovornosti i nepoštivanje socijalnih normi te vrlo niska tolerancija frustracije i nizak prag za očitovanje agresije, a što uključuje nepostojanje osjećaja krivnje ili nemogućnosti učenja na iskustvu (na kazni).

Prema optužnici, Tin Šunjerga lani je ubio majku i oca jer su mu prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja droga.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Ilustracija Osuđen je Pretukao kćer pa jeo brzu hranu dok je ona umirala, njezino tijelo nikad nije nađeno: "On je čudovište i zaslužuje provesti ostatak života u zatvoru"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene