Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagorska policija izvijestila je da se rano jutros u svojoj kući u Lugu Zabočkom bombom raznio 49-godišnjak, za kojeg se neslužbeno doznaje da je branitelj.


Zagorska policija izvijestila je da se rano jutros u svojoj kući u Lugu Zabočkom bombom raznio 49-godišnjak Srećko Loborovec.

Vezani članci Na radnike HEP-a bacio bombu - 2 Bombaš iz Pakraca u istražnom zatvoru: Prijavljen za trostruki pokušaj ubojstva i nedopušteno posjedovanje eksplozivnih tvari Ante Bagarić Svi se pitaju što je s tim bombama i eksplozivima? ''Društvo je sa emocionalne strane odavno krenulo u krivu ulicu, nismo spremni suočiti se s tim''

On je jutros oko 3,35 sati aktivirao ručnu bombu u hodniku
obiteljske kuće. Tijelo je prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, izvijestila je zagorska policija.

Riječ je o hrvatskom branitelju koji je živio samo sa majkom.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izrazilo je danas duboku sućut zbog smrti Srećka Loborovca. , 

"Ministarstvo smatra potrebnim napomenuti da gospodin Srećko Loborovec nije imao utvrđen status hrvatskoga ratnog vojnog invalida pa se slijedom toga ne može govoriti ni o dijagnozi PTSP-a zbog sudjelovanja u Domovinskom ratu, niti se obraćao Ministarstvu i nadležnom Centru za psihosocijalnu pomoć sa svojim zahtjevima", kaže se u priopćenju.

U zabočkoj Hvidri naime kažu da je umirovljeni branitelj Srećko Loborovec imao problema otkako se vratio s ratišta. No, dodaju, nije htio potražiti stručnu pomoć. Loborovec je prije nekoliko godina doživio i tešku prometnu nesreću i od tada se kretao pomoću štaka.