Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Zadru uhićen treći piroman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska PU priopćila je da su njezini službenici jučer uhitili 34-godišnjaka iz Zadra zbog utemeljene sumnje da je 26. srpnja popodne u mjestu Poličniku podmetnuo požar u hrastovoj šumi, počinivši kažnjivo djelo "dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnim činom ili sredstvom".

Taj se požar proširio prema kućama, zaprijetivši ljudima i imovini na području Poličnika, Visočana i Murvice Gornje, a u njemu je izgorjela hrastova šuma i nisko raslinje na površini 2500 x 1000 metara i nanesena je velika materijalna šteta. Požar su ugasili djelatnici zadarske Javne vatrogasne postrojbe uz pomoć kanadera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna danima se bore s vatrom Pao dubrovački piroman? Priveden 48-godišnjak, sumnja se da je podmetnuo više požara Slika nije dostupna kaznena prijava Policija uhitila piromana: Namjerno izazvao tri požara


Policija je utvrdila je uhićeni 34-godišnjak i sutradan, 27. srpnja, popodne opet došao do već zaustavljena požarišta te žigicom na više mjesta potpalio žbunje hrastove šume nakon čega je požar ponovno planuo.


>>
Uhićen muškarac koji je zapalio Kornate

>> Uhićeni krivci za požare na Pašmanu i Kornatima

>> Velebitskom piromanu jednomjesečni pritvor

U današnjem policijskom priopćenju navodi se da će uhićenik s kaznenom prijavom biti sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru. Dodaje se da policijski službenici čine sve kako bi otkrili i druge podmetače, ali i spriječili izazivanje požara. Podsjeća se još da je policija osim tog Zadranina otkrila još dva podmetača požara - na Velikom Rujnu i na otoku Pašmanu.

Policija na kraju priopćenja poziva građane i goste na pojačan oprez, na suzdržanost od paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju opuške te da svako sumnjivo ponašanje dojave u najbližu policijsku postaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene