Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobjašnjivo ubojstvo djevojke (16)

Mali Lošinj subotu i nedjelju proglasio danima žalosti, zastave se spuštaju na pola koplja, a na javnim mjestima neće biti kulturnih ili zabavnih događaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojica je navodno prvo krenuo na majku da bi potom na smrt izbo 16-godišnju djevojku iz Malog Lošinja koja je stala u njezinu obranu.

Jutros je u Malom Lošinju pronađeno tijelo mlađe ženske osobe, a na tijelu su pronađeni tragovi nasilne smrti.

Policija je na obavijesni razgovor privela muškarca kojeg se dovodi u vezu s ovim događajem.

"Policija je promptno odradila posao i ono što mi je potvrđeno jest da se u njihovim prostorijama nalazi osoba za koju vjeruju da je upravo on hladnokrvni ubojica mlade djevojke.

Cijeli dan, ovdje na mjestu zločina, bila je ekipa za očevide koja je izuzimala sve tragove kako bi mogli utvrditi kako je došlo do ovog nezapamćenog zločina. Pričao sam s brojnim susjedima ubijene djevojke i svi navode kako je riječ o mirnoj obitelji koja nije bila sklona nikakvim ekscesima.

Na mjesto tragedije stigla je i gradonačelnica Malog Lošinja, svi su šokirani", iz Malog Lošinja javlja reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"U policijskoj postaji na krim istraživanju je 42 godišnji muškarac. On je, kako doznajem, stari znanac policajaca. Imao je nekoliko kaznenih prijava zbog nasilja u obitelji, čak je uhvaćen i s manjom količinom droge. Policija je započela s pretragom rute kojom je ubojica išao kući nakon ubojstva.

Treba dodati kako on od mjesta zločina živi nekih 50 metara zračne udaljenosti. Ono što je sigurno jest da će policija uskoro obaviti i pretres stana i automobila osumnjičenog.

Pred policijom je dakle još puno posla, a ono što će morati utvrditi jest motiv ubojstva koje je potreslo stanovnike malog primorskog gradića", dodaje Mikić.

Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar još jutros je potvrdio da je mogući počinitelj priveden, ali da se za jednom osobom još traga.

Načelnik je izjavio da je dojava o teškom ozljeđivanju djevojke policiji stigla u 6:20h. Unatoč brzoj reakciji hitne medicinske pomoći i pokušajima reanimacije, djevojka je preminula, kazao je Dizdar.

Očevid vodi zamjenica Županijske državne odvjetnice u Rijeci, a u njemu sudjeluje i krim policija te ekipa za očevide.

Pozivajući se na neslužbene izvore mediji su objavili da je ubojica ušao u kuću u kojoj je bila djevojka sa svojom majkom. Ubojica je navodno krenuo na majku, a djevojka je ustala u njenu obranu. Navodno se radi o njihovom susjedu i u ovom trenutku se ne zna koji je bio ubojičin motiv.

O osumnjičenom njegovi prvi susjedi nemaju riječi hvale. "Poremećen. Drogeraš, pitaj Boga. Nije čist, ne, maltretiro je tu sve okolo po kući", kaže susjed Ivan. "On se derao, vikao, lajao, psovao, malo je on izlazio, najviše je bio u kući", kaže susjed Fabijan.

Zastave spuštene na pola koplja na srednjoj školi koju je pohađala ubijena učenica

Na srednjoj školi Ambroza Haračića, koju je ubijena učenica pohađala, danas zastave spuštene na pola koplja. Njezini kolege na školskom hodniku zapalili su svijeće i položili cvijeće.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je da će zbog nesretnog događaja hitno organizirati dolazak kriznog tima u Mali Lošinj.

Smrt djevojke s Malog Lošinja komentirala ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

"Prije svega sućut obitelji, školama, školi naravno, svim kolegama, prijateljima. Ministarstvo će kao i u svim ovakvim slučajevima osigurati tim za krizne intervencije kako bi se pomoglo i ublažilo ono što nažalost, oism što je velika tragedija, ujedno je i veliki stres za kolege i učenike u školama", kazala je ministrica.

Stanovnici Malog Lošinja su u šoku.

"Tuga i jad. Nemam riječi. Svi smo osupnuti. Nitko danas ne diše normalno u ovom gradu", rekao je Branko.

Zbog današnjeg tragičnog događaja, Grad Mali Lošinj proglasio je subotu i nedjelju Danima žalosti.

"Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Mali Lošinj. Na Dane žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima", navedeno je na stranicama Grada Malog Lošinja.

(Hina/M.R.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene