Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U noći na četvrtak

Troje ljudi otrovalo se plinom na zagrebačkoj Trešnjevci, policija upozorava – na ove stvari trebate posebno paziti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko ponoći, u noći na četvrtak, na zagrebačkoj Trešnjevci došlo je do istjecanja plina iz plinskog bojlera. Tri su osobe otrovane. Pružena im je liječnička pomoć i izvan su životne opasnosti, javlja zagrebačka policija.

U noći na četvrtak oko ponoći na Trešnjevci u Raškoj ulici, najvjerojatnije uslijed istjecanja plina iz plinskog bojlera u kupaonici stana na prvom katu kuće, došlo je do trovanja plinom triju osoba u dobi od 45, 43 i 25 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iz 2022. Razriješen slučaj nestanka: Dvojac ubio vlasnika poslovnog prostora u Dubrovniku s jasnim ciljem Ilustracija Izvijestio DORH 63-godišnjak zvao policiju i prijetio hrvatskim političarima: Smješten je na psihijatriju

Liječnička pomoć pružena im je u KBC-u Sestre milosrdnice te je utvrđeno da su izvan životne opasnosti. Više detalja o tom slučaju bit će poznato nakon očevida.

Građane upozorili na opasnost

Zagrebačka policija savjetuje građanima nužne mjere opreza – plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) obvezno treba servisirati, i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer će se time povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Pritom treba poštivati rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala.

Preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala treba obaviti dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba. Savjete dimnjačara potrebno je provesti bez odlaganja. Osim toga, potrebno je redovito čišćenje ventilacijskih dovoda i odvoda zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice.

Za sigurno grijanje nužne su provjere

Policija građanima savjetuje i da provjere je li dimnjak ložišta oštećen (građevinska oštećenja) i je li sam dimnjak izveden građevinski ispravno, da u blizini otvora za čišćenje dimnjaka nema gorivog materijala, jesu li električne grijalice i žarulje koje se koriste za zagrijavanje prostora dovoljno udaljene od zapaljivih materijala te je li iz prostora kotlovnice uklonjen sav zapaljivi materijal.

Potrebno je provjeriti i postoji li u prostorima u kojima se upotrebljavaju plinska trošila ventilacija koja će spriječiti koncentraciju plina koja zbog eventualnog propuštanja može uzrokovati trovanje korisnika ili stvaranje eksplozivne smjese, je li eventualna rekonstrukcija ili dogradnja plinskih instalacija prijavljena ovlaštenom distributeru plina i rajonskom dimnjačaru te nalaze li se plinske boce u blizini izvora topline (peći na kruta goriva, radijatora i slično).

Treba voditi računa da se pepeo iz ložišta ne smije odlagati u vreće, kante ili druge posude od gorivog materijala, kao ni na otvorenom prostoru neposredno uz gorivi materijal.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene