Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica osumnjičenih za ubojstvo 23-godišnjeg studenta Aleksandra Abramova iz Cresa, jučer u središtu Rijeke, uhićena su, a treći se nalazi u bijegu u inozemstvu, izvijestio je načelnik Sektora policije Policijske uprave Primorsko-goranske Damir Živko.


Jučer su uhićeni 24-godišnjak i 21-godišnjak iz Rijeke, a danas poslijepodne će biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci. Treći 21-godišnji osumnjičenik je, po dosadašnjim policijskim saznanjima, preko BiH pobjegao u Srbiju odakle se i doselio u Rijeku 2007. godine. Policija još nije službeno potvrdila ima li on dvojno državljanstvo.

Vezani članci Pronađen bik Joza - 3 Nakon dva tjedna pronađen odbjegli bik Joza, obećan mu je sretan život u društvu vrsnih krava Slika nije dostupna Priveden osumnjičenik za ubojstvo majke

Policija je utvrdila kako je sukob između trojice osumnjičenih mladića i studenta Aleksandra Abramova izbio nakon verbalne prepirke, kada su ga trojica mladića i fizički napala.

Abramov je pokušao pobjeći. ali su ga sustigli na Trgu Svete Barbare gdje su ga udarali rukama i nogama, nanijevši mu smrtonosne ozljede te potom pobjegli. Pretragom stanova koje koriste osumnjičenici, pronađena je odjeća koju su nosili za vrijeme napada, te tragovi koji ih nedvojbeno povezuju s ubojstvom, rekao je Živko.

>> Uhićeni osumnjičeni za ubojstvo studenta

>> Ubojstvo u Rijeci: Ugušio se udišući vlastitu krv

Od njih trojica samo je 24-godišnjak do sada prijavljivan policiji i to zbog imovinskih prekršaja a druga dvojica nisu zabilježena u policijskim evidencijama.

Student riječkog Tehničkog fakulteta Aleksandar Abramov pronađen je s teškim ozljedama glave na Trgu Svete Barbare jučer u 3,35 sati te je ubrzo preminuo. Na Zavodu za sudsku medicinu utvrđeno je da je umro zbog gušenja vlastitom krvlju kao posljedica teških ozljeda glave. (Hina)