Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U stanu u Vukovarskoj ulici u Zagrebu 54-godišnji muškarac danas je hicem iz pištolja teško ranio bivšu 34-godišnju nevjenčanu suprugu, a potom počinio samoubojstvo, doznaje se u zagrebačkoj policiji.


Žena D.K. je s teškom ozljedom glave prevezena u bolnicu Sestre milosrdnice. Nalazi se u životnoj opasnosti.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Dugo ga molila: Unuk pomogao baki u samoubojstvu, dao joj solnu kiselinu u bočici i ''ne smatra se krivim'' Gordana Buljan Flander Ove godine je 40 posto više kaznenih djela nasilja u obitelji: "Važno je na vrijeme prepoznati rizične faktore"

'Motiv  pokušaja ubojstva i samoubojstva 54-godišnjeg M.A. još nije poznat', izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba. 

Dodala je da za sada nema podataka je li ranjena žena do sada prijavljivala zlostavljanje ili prijetnje od strane bivšeg partnera, policiji od prije poznatog 'po više kaznenih djela imovinskih delikata'.

Pokušaj ubojstva i samoubojstvo policiji je jutros oko 10,30 sati prijavila 14-godišnja kći ranjene žene koja je u vrijeme zločina bila u stanu na trećem katu u Vukovarskoj ulici na broju 16.

Prema prvim policijskim podacima, muškarac je prvo ranio
34-godišnjakinju u glavu, a zatim je otišao u drugu sobu i pucao sebi u glavu.