Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ispitivanju kod istražnoga suca Županijskoga suda u Rijeci župnik iz Banjola na otoku Rabu negirao je optužbe za bludne radnje nad dječacima od deset do dvanaest godina.


Sudac mora do sutra odlučiti o eventualnom produženju pritvora koje je zatražilo državno odvjetništvo zbog težine djela te mogućnosti ponavljanja istih i utjecaja na svjedoke. 

Vezani članci Zgrada u kojoj je pronađena ubijena žena - 4 Procurili rezultati obdukcije strankinje koja je pronađena mrtva u stanu u gradu Krku, slučaj je dobio veliki zaokret? Policija, ilustracija - 1 Stravično ubojstvo žene na Krku: Nitko je nije vidio danima, ali susjedima je jedan detalj bio alarmantan

Odvjetništvo također traži tajnost postupka jer je riječ o žrtvama maloljetnicima kao i hitnoću rješavanja ovog slučaja koji je zaprepastio hrvatsku javnost. 

>> 63-godišnjeg svećenika uhitili zbog pedofilije

Krčki biskup Valter Župan u razgovoru za Novu TV istaknuo je da je cijela biskupija na usluzi istražiteljima, no također je rekao da ne treba unaprijed osuđivati svećenika čija krivnja još nije dokazana.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je protiv župnika iz rapske župe Banjola Drage Ljubičića (63) prijedlog za provedbu istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjiva djela bluda na štetu pet dječaka

Tako je osumnjičeni svećenik danas ponovno ispitan, a Županijski je sud sve podatke o ispitivanju i u svezi s oštećenim dječacima proglasio tajnom, priopćeno je danas iz Županijskog suda u Rijeci.

U priopćenju se navodi da je istražni sudac Vlado Bosner danas zaprimio prijedlog Državnog odvjetništva te je, nakon što je to učinio jučer, ponovno ispitao osumnjičenika.

Istražni sudac prihvatio je prijedlog Općinskoga državnog
odvjetništva o proglašenju tajne te je, po Zakonu o sudovima za mladež, donio nalog kojim se podatci u posebnom izvješću MUP-a, u zapisnicima o ispitivanju osumnjičenika te u prijedlogu za provedbu istrage, koji su povezani s osobnim podatcima oštećenih dječaka, proglašavaju tajnom.

U priopćenju je naglašeno da je odavanje tajne kažnjivo djelo.
O prijedlogu Odvjetništva da se osumnjičeniku odredi pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kažnjivih djela istražni će sudac odlučiti u zakonskom roku, stoji u priopćenju.

Svećenik Krčke biskupije Drago Ljubičić jučer je kazneno prijavljen i priveden zbog osnovane sumnje da je počinio blud na štetu petorice dječaka u dobi od 10 do 12 godina te mu je određen pritvor od 48 sati.

Ljubičić je župnik župe Banjola na otoku Rabu, a prije dolaska na Rab službovao je na otocima Krku i Pagu.