David Komšić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
David Komšić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Dio suđenja Davidu Komšiću, koji je optužen za brutalno ubojstvo Kristine Krupljan, zatvoren je za javnost.


S dijela današnje rasprave na suđenju Davidu Komšiću isključeni su mediji. Isključenje javnosti zatražio je Veljko Miljević, Komšićev odvjetnik, a tome se tužiteljstvo nije usprotivilo. 

Vezani članci Tomislav Horvatinčić na trećem suđenju (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Horvatinčić: "Želim doći na svaki način u kontakt s djecom poginulih Talijana, pišem im pisma" Slika nije dostupna Nakon brutalnog ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku ocu je rekao: ''Ubo sam je, tata, nožem u vrat''

Riječ je o dijelu suđenja u kojem se ispituju sudski vještaci, psiholog i psihijatar, koji svjedoče o Komšićevim osobnim prilikama. 

Na prethodnom ročištu svjedočila je toksikologinja koja je potvrdila da su Komšiću, nakon ubojstva Kristine Krupljan, pronađeni tragovi koji upućuju na konzumaciju marihuane

Dodala je da ne može pouzdano utvrditi je li marihuanu konzumirao neposredno prije ubojstva ili ranije. 

Naime, osoba koja je marihuanu konzumirala nedavno u krvi ima više od dva nanograma THC-a u krvi. Komšiću je utvrđen 1,1 nanogram HTC-a sedam i pol sati nakon ubojstva. 

Na ranijim ročištima svjedočile su Komšićeve sestrične Mia i Leonarda Perić, tete Ljubica Marjanović i Antonia Perić te roditelji, dok su njegove sestre odbile svjedočenje.

Mia Perić sudu je rekla da nije čula niti vidjela Komšića da prijeti bivšoj djevojci, a njezina sestra Leonarda izjavila je da joj se ubijena Kristina Krupljan jednom povjerila da je David tuče.

Komšićeve su tete svjedočile da su se David i Kristina stalno svađali i mirili zbog ljubomore. Komšićeva teta Antonia poručila je da njezin nećak nije monstrum kakvim ga se opisuje, već da je on "dobar dečko".

Komšića se tereti za teško ubojstvo bivše djevojke koja je izbodena nožem čak 88 puta