Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Kristine Krupljan

Sestra ubojice odbila svjedočiti: "David Komšić bio je patološki vezan uz jednu osobu, emotivno i socijalno nezreo"

Majka i sestra Davida Komšića (Foto: Pixell)
Majka i sestra Davida Komšića (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću za ubojstvo bivše djevojke Kristine Krupljan koju je nožem izbo 88 puta. Pročitan je iskaz njezinog bivšeg dečka, a sestra Davida Komšića iskoristila je zakonsku blagodat i odbila svjedočiti.

Na suđenju Davidu Komšiću (20), koji je prije godinu dana usmrtio svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19) s 88 uboda nožem, svjedočiti je u podne trebala njegova sestra Matea. Međutim, iskoristila je zakonsku blagodat i nije svjedočila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gnjusan zločin Mačku oderala i samljela je u blenderu, a onda je odlučila ubiti mladog inženjera: "Nije to bila reakcija ni greška..." Ilustracija Osuđen je Pretukao kćer pa jeo brzu hranu dok je ona umirala, njezino tijelo nikad nije nađeno: "On je čudovište i zaslužuje provesti ostatak života u zatvoru"

Suđenje se nastavlja sutra kad će biti saslušane druga sestra, teta i sestrične optuženog.

Na početku današnjeg ročišta je pročitan iskaz Zdravka Krznarića, koji je u vrijeme ubojstva bio u vezi s ubijenom Kristinom, ali je ispričao je svoj nedolazak zbog bolesti. Tijekom čitanja zatraženo je izuzeće javnosti zbog zaštite žrtve jer se najveći dio iskaza odnosi upravo na Kristinu Krupljan.

"Davidu Komšiću trebalo bi suditi kao maloljetniku"

U nastavku ročišta svjedočila je djelatnica Centra za socijalnu skrb Peščenica, defektologinja Felicita Murković, koja je napravila izvješće o osobnim i obiteljskim prilikama Davida Komšića. Izvješće je dostavljeno u travnju 2017, a tijekom ispitivanja u njemu nije bilo nikakvih bitnih okolnosti, već se činilo da je prepisano izvješće od ranije. To je izvješće napisano tijekom sudskog procesa zbog prijetnji Komšića Kristini, u kojoj je ona na kraju povukla svoj iskaz.

"Odustala je od svjedočenja uz obrazloženje da je u izvanbračnoj vezi s Komšićem, da je trudna i da će se vjenčati nakon punoljetnosti", izjavila je djelatnica koja je ocijenila i da bi se Komšiću trebalo suditi prema Zakonu o sudovima za mladež, što bi značilo da bi mu se sudilo kao maloljetniku, iako je u vrijeme ubojstva imao 19 godina.

"Tu se ne radi samo o generalnoj prevenciji već i o optuženikovoj rehabilitaciji. David Komšić je bio patološki vezan za jednu osobu, te je bio ovisan o roditeljima, što je znak emotivne i socijalne nezrelosti", rekla je Murković. Na pitanje predsjednice sudskog vijeća, predstavnica Centra za socijalnu skrb odgovorila je da nije navodila podatke o prekršajnim prijestupima okrivljenika u svom izvješću "jer to nitko od njih nije tražio", pišu 24 sata.

Roditelji tvrde da je David Komšić imao psihičkih problema

Već je svjedočila majka ubijene Kristine Vesna Krupljan, a pročitani su i iskazi njezina oca Dalibora te prijateljica. One su u iskazima navele kako je Komšić prijetio ubojstvom Kristini, slao joj poruke uvredljiva sadržaja te ju fizički zlostavljao. Majka je također posvjedočila o turbulentnoj vezi Davida i Kristine, ali i brutalnostima koje je proživljavala njezina kćer. 

Svjedočili su i roditelji Davida Komšića, Ivo i Olivera Komšić, koji su također kazali kako je veza njihova sina i Kristine bila tubulentna, ali najviše zbog Kristinine ljubomore. Više su puta prekidali, rekao je Ivo Komšić, i ustvrdio kako je mislio da Kristina nije dobar izbor za njihova sina. Davidovi roditelji otkrili su i kako je imao psihičkih problema - dvoslike, strahove i priviđenja, te se liječio u Bosni, ali to njegova okolina nije znala. 

Podsjetimo, David Komšić kazao je da se ne osjeća krivim za okrutno ubojstvo, a njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi kako je njegov klijent u vrijeme ubojstva bio neubrojiv i u stanju dugotrajne patnje jer je bio izložen dugotrajnom vrijeđanju od ubijene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene