Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Strava u Bjelovaru: Pozvali tinejdžericu da živi kod njih pa je tukli i tjerali da krade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko održavno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice stranaca sa stalnim boravkom u Hrvatskoj zbog trgovine ljudima.

Radi se o 25-godišnjaku, 55-godišnjakinji i 30-godišnjaku. DORH je priopćio da postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjak u rujnu 2017. godine upoznao tada 16-godišnju žrtvu. U namjeri da ju iskoriste za činjenje kaznenih djela i prekršaja, 25-godišnjak joj je predložio da dođe živjeti kod njih.

Pročitajte i ovo Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP) Skandal bez kraja Nove optužbe: ''Epstein je imao snimke seksa princa Andrewa, Clintona i Bransona'' Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Epsteinovi dokumenti Lista od koje strahuje svijet: "On voli mlađe djevojke, a za njega su organizirali maloljetničke orgije"

Kad je tinejdžerica, koja je bila u dobi djeteta, pristala – trojac je od rujna 2017. pa do 18. lipnja 2019. zahtijevao od nje da odlazi u trgovine te da bez plaćanja iznosi proizvode. Kad bi ona odbila, fizički su je kažnjavali, pa je tinejdžerica, u strahu za vlastiti život, pristajala odlaziti u trgovine i s polica, bez plaćanja, uzimati proizvode te ih je predavala 25-godišnjaku koji bi ih prodavao, a novac bi zadržavao za sebe.

Osim toga, osnovano se sumnja da su 25-godišnjak i 55-godišnjakinja tražili od tinejdžerice da prosi i da sav novac predaje njima pa su je tako u više navrata odvozili u drugo mjesto gdje je, po njihovom nalogu, prosila i dobiveni novac predavala 25-godišnjaku, a kad to više nije mogla trpjeti, pokušala je samoubojstvo.

Kad se oporavila, okrivljenici su ponovno od nje tražili da ide krasti, čemu se ona suprotstavila, zbog čega su je okrivljenici počeli tući pa je tinejdžerica, kako više ne bi trpjela fizičko zlostavljanje pokušala samoubojstvo, zbog čega je hospitalizirana.

Osnovano se sumnja i da je 25-godišnjak u razdoblju od 18. lipnja 2019. do 27. lipnja 2019. tijekom boravka tinejdžerice u bolnici, s namjerom da je prestraši, prijetio joj smrću njenih roditelja u slučaju da bilo što kaže policiji.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru dalo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od njihova bijega, utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Nakon održanog nejavnog usmenog ročišta određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene