Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spriječen u pokušaju prebacivanja 20 kg marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko granice Hrvatske i BiH, mimo graničnog prijelaza Maljevac, u pokušaju ilegalnog prebacivanja dvadeset kilograma marihuane spriječen je sinoć oko 22,30 sati nepoznati krijumčar.

Nakon poziva policije, koja ga je uočila pri pokušaju ilegalnog prelaska granice, krijumčar je pobjegao, ali je odbacio dvije putne torbe pune marihuane, čija vrijednost na narkotržištu prelazi sto tisuća kuna, rečeno je danas na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Policijske uprave karlovačke.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

Zamjenik načelnika PU Boris Kozjan rekao je da su djelatnici granične policije pomoću termovizijske kamere oko 22,30 uočili pješaka u ilegalnom prelasku granice.

Nakon što su ga upozorili da stane, krijumčar je pobjegao, ali je pritom odbacio torbe s 29 paketa biljnog sadržaja. Obje torbe poslane su na vještačenje u Centar za kriminalističko vještačenje "Ivan Vučetić" u Zagrebu, a preliminarnom analizom u karlovačkoj PU utvrđeno je da je riječ o marihuani, rekao je Kozjan.

Na utvrđivanju identiteta krijumčara hrvatska policija surađuje s policijom BiH, a za sada se može reći samo da je riječ o muškarcu.

Načelnik Granične policije Josip Štefanac rekao je da policija unatrag tri godine koristi termovizijsku tehniku za noćni nadzor granice, te da ona uvelike pridonosi uspješnoj zaštiti granice. Upravo je granični prijelaz Maljevac, kazao je, zbog dobrih rezultata u hvatanju ilegalaca nedavno dobio još suvremeniju opremu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene