Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'47-godišnji D.M. je vikao 'Ubij, ubij pedera! Majku vam …! Cigani, cigani! pritom gestikulirajući pokretima ruku u pravcu sudionika povorke, a što je kod istih stvorilo strah i osjećaj poniženja', kažu u policiji.


Splitsko općinsko državno odvjetništvo podnijelo je prvi optužni prijedlog protiv jedne osobe zbog nereda na splitskom gay prideu. Optužni prijedlog podnesen je protiv 47-godišnjeg D.M.zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja te kaznenog djela povrede prava na okupljanje i javni prosvjed, priopćilo je splitsko županijsko odvjetništvo.

Vezani članci Ruševna kuća Problemi u njenom resoru samo se redaju, ali ministrica ne misli da je "nevidljiva": "Važno je raditi..." Dan ružičastih majica - 3 Majicama i porukama protiv zlostavljanja: U Hrvatskoj je svako četvrto dijete žrtva vršnjačkog nasilja

'Optužnim prijedlogom okrivljenika se tereti da je od 13:30 do 14:40 sati 11. lipnja 2011. tijekom održavanja odobrenog javnog skupa 'Gay Pride - Split 2011' u Splitu, u Marmontovoj ulici; bez stvarnog razloga i povoda, a u nakani iskazivanja netrpeljivosti prema osobama LGBT orijentacije i onemogućavanja održavanja navedenog javnog skupa; dok je povorka prolazila u više navrata vikao: 'Ubij, ubij pedera! Majku vam …! Cigani, cigani!', pritom gestikulirajući pokretima ruku u pravcu sudionika povorke, a što je kod istih stvorilo strah i osjećaj poniženja te dovelo do otežanog odvijanja manifestacije', stoji u priopćenju.

Nakon tri privedene osobe zbog nasilničkog ponašanja na splitskom gay prideu, PU splitsko-dalmatinska danas je privela još 13 osumnjičenika. Podsjetimo, splitska policija je jučer poslijepodne uhitila i na kriminalističko istraživanje privela tri osobe. Riječ je o dvojici 21-godišnjaka i jednom 22-godišnjaku iz Splita. Pokazivali su srednji prst, vrijeđali i vikali.