Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tročlana obitelj otrovala se jutros ugljičnim monoksidom u stanu u Splitu.


Riječ je o kineskim državljanima. Neslužbeno doznajemo da je djevojčica stara 17 mjeseci od posljedica trovanja preminula u splitskoj Općoj bolnici, dok su roditelji u kritičnom stanju.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Marjan - 3 Što rade bageri unutar park-šume Marjan? "Na Marjanu ne bi trebalo raditi ništa, pogotovo u zaštićenom dijelu!"

Do trovanja je došlo jutros u 09:40 sati u Rokovoj ulici u Splitu, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska. Do nesreće je prema prvim informacijama došlo zbog povećanja ugljičnog monoksida pri grijanju.

>> Beli Manastir na -22: Hrvatska jutros bez snijega, ali u debelom minusu!

 

Ugljični monoksid plin je bez okusa i mirisa koji ne nadražuje sluznicu i stoga je vrlo opasan jer truje naglo i bez 'upozorenja'.

 

Nastaje kao produkt izgaranja tvari što sadrže ugljik bez dovoljne količine kisika u zraku, što se u kućanstvu događa pri gorenju drva u kaminu ili pećima te kod plinskih pećnica, uključujući i plinske bojlere, s čime treba biti posebno oprezan u ovo vrijeme pojačanog grijanja zbog ekstremnih hladnoća. (Mi. Dr./Agencija VLM)