Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkriveni poduzetni Splićani

U plasteniku ilegalno prodavali benzin, a zaplijenili im i desetke kila duhana, 200 litara rakije...

Splitski plastenik u kojem se ilegalno prodavalo gorivo (Foto: Carina)
Splitski plastenik u kojem se ilegalno prodavalo gorivo (Foto: Carina) Foto: Carina
Carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Split pretražili su stambenoi prostor, dvorište i pridružene prostore te pritom pronašli energente, osobna vozila, alkohol i duhan.

"U Splitu je pretragom prostora koji u naravi predstavlja plastenik pronađeno više plastičnih i metalnih spremnika različite zapremine koji su sadržavali 8640 litara energenata. Navedeni energenti nezakonito su stavljani na tržište, odnosno prodavani fizičkim osobama za pogon njihovih vozila. Osim energenata, u prostoru plastenika pronađeni su i pumpa te crijeva za pretakanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Ilustracija Prijelaz Tovarnik Na granici zaustavili teretno vozilo i pogledali ispod madraca: Iznenadilo ih što su pronašli

Daljnjom pretragom u prostoru je pronađeno i 190 litara jakog alkoholnog pića koje nije bilo obilježeno markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske te dva kotla za proizvodnju rakije koji nisu prijavljeni Carinskoj upravi, dok je u stanu prekršitelja pomoću službenog psa za detekciju duhana, našeg Pana, pronađeno 26 kilograma sitno rezanog duhana.

Isto tako, na dvorištu je pronađeno 8 motornih vozila za koje u Republici Hrvatskoj nije plaćen poseban porez na motorna vozila.

Splitski plastenik u kojem se ilegalno prodavalo gorivo (Foto: Carina) Zaplijenjeni duhan (Foto: Carina) Foto: Carina

Protiv prekršitelja bit će podnesene odgovarajuće prijave, dok će se nadležnom područnom carinskom uredu podnijeti zahtjevi za naplatom trošarine u ukupnom iznosu od 46.872,06 kuna, a pronađena će se roba oduzeti", navedeno je u priopćenju Carinske uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene