Splitski plastenik u kojem se ilegalno prodavalo gorivo (Foto: Carina)
Splitski plastenik u kojem se ilegalno prodavalo gorivo (Foto: Carina) Foto: Carina

Carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Split pretražili su stambenoi prostor, dvorište i pridružene prostore te pritom pronašli energente, osobna vozila, alkohol i duhan.


"U Splitu je pretragom prostora koji u naravi predstavlja plastenik pronađeno više plastičnih i metalnih spremnika različite zapremine koji su sadržavali 8640 litara energenata. Navedeni energenti nezakonito su stavljani na tržište, odnosno prodavani fizičkim osobama za pogon njihovih vozila. Osim energenata, u prostoru plastenika pronađeni su i pumpa te crijeva za pretakanje.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Sramotni incident: Na splitskoj plaži napadnuti mladić i djevojka, državljani Srbije Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 3 Izgradili vile s bazenima, no postoji jedan problem - nema vodovoda. Oni ulažu u turizam, a političari desetljećima samo obećavaju

Daljnjom pretragom u prostoru je pronađeno i 190 litara jakog alkoholnog pića koje nije bilo obilježeno markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske te dva kotla za proizvodnju rakije koji nisu prijavljeni Carinskoj upravi, dok je u stanu prekršitelja pomoću službenog psa za detekciju duhana, našeg Pana, pronađeno 26 kilograma sitno rezanog duhana.

Isto tako, na dvorištu je pronađeno 8 motornih vozila za koje u Republici Hrvatskoj nije plaćen poseban porez na motorna vozila.

Splitski plastenik u kojem se ilegalno prodavalo gorivo (Foto: Carina)
Zaplijenjeni duhan (Foto: Carina) Foto: Carina

Protiv prekršitelja bit će podnesene odgovarajuće prijave, dok će se nadležnom područnom carinskom uredu podnijeti zahtjevi za naplatom trošarine u ukupnom iznosu od 46.872,06 kuna, a pronađena će se roba oduzeti", navedeno je u priopćenju Carinske uprave.