Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prolaznicu napali podivljali psi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija jučer se obračunala s podivljalim psom lutalicom koji je kod Mirogoja za nogu ugrizao 49-godišnju prolaznicu, što ga je na kraju stajalo glave.

Pas je u napad krenuo s trojicom pomagača. Čopor je jučer oko podne na Mirogojskoj cesti uočio žrtvu koja je krenula s mirogojskog groblja prema Remetskoj cesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moskva: Ubio ga rakun

Psi su je počeli pratiti, pa je žena prešla na drugu stranu ulice i primila se za ograda. Oni su je okružili i počeli lajati, a potom ju je jedan od njih ugrizao za lijevu nogu.

Tada je zapomaganje napadnute žene čuo jedan građanin i pozvao policiju. Psi su u međuvremenu otišli u obližnju šumu iz koje su istrčali kada su na intervenciju došli policajci.

Jedan od njih se potom zatrčao prema policajcima. Upravo je taj, kako kažu u policiji, odgovarao opisu koji je dala napadnuta žena, pa je policajac izvukao pištolj i jednim hicem ubio podivljalu životinju, uvjerivši se prije toga "da u široj zoni mjesta događaja nema osoba niti vozila".

Za sada se ne zna je li pas bio zaražen od bjesnoće. Napadnuta žena lakše je ozlijeđena. Policija nije izvijestila što se dogodilo s ostatkom čopora.

Psi su i u još jednom slučaju ovoga vikenda imali glavnu ulogu, no ovoga puta "deblji kraj" su izvukle ovce. Naime, u noći sa subote na nedjelju na području Hrastine, u ograđenom dvorišnom prostoru, dva su psa mješanca lutalice poklali šest ovaca 63-godišnjeg vlasnika. Za psima se intenzivno traga.

U policiji ne isključuju mogućnost da su "pasje vrućine" krive za
divljanje pasa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene