Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva: Ubio ga rakun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
50-godišnji Vladimir Turskov preminuo je od ugriza bijesnog rakuna. Iako je odmah otišao u bolnicu infekcija je veoma brzo napredovala pa su Vladimiru zatajili svi vitalni organi te je ubrzo i preminuo.

Još u ponedjeljak ujutro 50-godišnjak se dobro osjećao i odgovarao je na podražaje. No navečer se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo.

Pročitajte i ovo Cjepivo u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) smrtonosna za ljude i životinje Prvi put nakon šest godina: U BiH potvrđena pojava bjesnoće, zaražen je jedan lovački pas Vojnik s puškom Pas eutanaziran Hrvatske vojnike u Kabulu izgrebao pas, zbog sumnje u bjesnoću sve ih cijepili

'Virus je paralizirao čitav živčani sustav', kaže liječnik Vladimir Zubtsov iz bolnice Tuchkovskaya.

Na žalost još uvijek nema lijeka za ljude zaražene bjesnoćom.

Turskova je rakun ugrizao dok je sa svojim prijateljima odmarao na terasi. Dok su kuhali približio im se rakun. Nije bio agresivan pa mu se Vladimir odlučio približiti i pomilovati ga. Životinja ga je iznenada ugrizla. Očajni Vladimir je reagirao ubivši rakuna. 

Kasnije je mrtvo tijelo životinje odnio na analizu. Liječnici su potvrdili bjesnoću.

Statistika pokazuje kako je moskovska regija područje ugroženo bjesnoćom. Zaražene životinje mogu se susresti ne samo u regiji već i u samom gradu. Ovo je prvi slučaj ove godine da je netko umro od tog virusa. Bjesnoću uglavnom prenose miševi, štakori, lisice, vukovi i rakuni.

Najopasnije je kada zaražena životinja čovjeka ugrize u gornji dio tijela jer se tada virus brzo prenese  u središnji živčani sustav i smrt je neizbježna. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene