Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Provalnik koji je preko vikenda upao u zgradu groblja u Gornjem Vrapču uhićen je u garderobi u kojoj je zaspao, nakon što u premetačini nije našao nikakav plijen, izvijestila je policija.


Usnulog 24-godišnjaka u garderobi upravne zgrade groblja u subotu oko dva sata ujutro otkrila je redovna policijska ophodnja koja je opazila tragove provele.

Vezani članci Zbog pune mrtvačnice, tijela drže u kontejnerima na groblju Nema mjesta u mrtvačnici pa trupla drže u metalnim kontejnerima: "Imali smo ih preventivno, ali sad ih moramo koristiti" Usporedba groblja Mirogoj na Dan svih svetih 2019. i 2020. godine Na grobljima nije bilo gužvi, mjere se poštivale. Slike od ove i prošle godine još jednom pokazuju kako ova godina nije uobičajena

U policiji kažu da je mladić na groblje došao oko sat i pol ranije i u zgradu ušao kroz razbijen prozor u sanitarnom čvoru. Tamo je otvarao ormare i drugi namještaj, a kako nije pronašao ništa što bi otuđio, legao je u prostor garderobe i zaspao, navodi policija u službenom izvješću.

Nakon uhićenja kod njega je pronađen i mobitel za koji policija tvrdi da je nekoliko dana ranije ukraden iz cvjećarne pored istog groblja u Ulici Petraščak.

Sumnja se da je mladić u cvjećarnu ušao kroz prozor s kojega je potrgao rešetke i potom obio vrata skladišta, gdje je na polici pronašao mobitel.

Provalnik s vrapčanskog groblja predan je i istražnom sucu, a
policija nastavlja raditi na njegovom slučaju zbog sumnje da je počinio još neka nedjela.