Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potraga za dvoje ruskih turista koji su se sinoć izgubili na Plitvicama jutros je uspješno završena budući da su se, nakon cjelonoćne potrage za njima, turisti javili iz mjesta


Grabovac gdje su bili smješteni, priopćio je Državni centar 112.

Vezani članci Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije Slika nije dostupna CNN: Plitvička jezera treća najljepša na svijetu

Županijskom centru 112 u Pazinu sinoć su nešto prije ponoći roditelji tih turista iz Rusije dojavili da su se turisti izgubili na području Plitvica, u okolici hotela Jezera, pa su odmah u potragu krenuli nadzornici Nacionalnog parka Plitvička jezera i pripadnici gospićke Gorske službe spašavanja.


Preko mobilnog operatore zatražili su lociranje mobitela izgubljenih turista te su dobili njihovu lokaciju na Plitvicama i tragali za njima tijekom noći.

No, jutros oko 8,25 sati njihovi su roditelji dojavili da su se oni javili iz mjesta Grabovac gdje su bili smješteni.

Sinoć u 21,35 sati uspješno je okončana i potraga za češkom državljankom koja je otplutala na zračnom jastuku na moru kod Podgore.

Potragu je, nakon dojave nešto prije 18 sati, organizirala Lučka ispostava Makarska. Potraga je trajala do 21 sat, a u 21,35 sati Gradski centar 112 u Makarskoj obaviješten je da se češka državljanka vratila sama u Podgoru nakon što su je morske struje odnijele prema Drašnicama gdje se izvukla na obalu.