Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeni krivotvoreni dolari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istražni centar Županijskog suda u Puli danas su zbog sumnje da su stavili u optjecaj krivotvorene američke dolare sprovedeni talijanski državljanin iz Padove P.C. (48) i dvojica hrvatskih državljana G.M. (32) iz Poreča i I.M. (36) iz Rovinja.

U premetačini stana kojim se u Poreču služio Talijan P.C.
te njegova vozila pronađena je 51 krivotvorena novčanica u apoenima od po 100 američkih dolara te pištolj za koji nije imao dozvolu.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

U Poreču je policija također u optjecaju pronašla još 10
krivotvorenih dolarskih novčanica. "Akcija se nastavlja, jer se
osnovano sumnja da je još nekoliko komada krivotvorenih dolarskih novčanica u optjecaju na rovinjskom području", kazao je načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta istarske Policijske uprave Mladen Grozdanić.

Po njegovim riječima policija još utvrđuje podrijetlo novca, iako se pretpostavlja da je P.C. krivotvorene dolare u Istru prenio iz Italije. "Policija pretpostavlja da su P.C.-u, osim dvojice uhićenih hrvatskih državljana u puštanju u promet krivotvorenih dolara pomagale još neke osobe, pa se istraga nastavlja", rekao je načelnik.

Inače P.C. je u Istri, u Poreču i Pazinu, neprijavljen boravio od
listopada prošle godine, a krivotvorene je dolare u optjecaj puštao na benzinskim crpkama, u trgovinama i turističkoj agenciji.

Policija je prijavu o krivotvorenim dolarima zaprimila iz banke u Poreču te je na temelju nje došla i do osoba koje su krivotvorene dolare pustile u optjecaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene