Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Privedeni osumnjičeni za 'pljačku stoljeća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražnom sucu splitskoga Županijskog suda danas je privedeno sedam osoba osumnjičenih za veliku pljačku pošte iz koje je 15. ožujka ukradeno 15 milijuna kuna.

Riječ je o osobama iz Hrvatske koje su pružale logističku potporu počiniteljima pljačke, državljanima Srbije i BiH, koji su nedostupni.

Pročitajte i ovo Priveden Vjekoslav Potočanac - 1 da ne utječe na svjedoke FOTO Sud odlučio: Bivši ravnatelj Županijskog Centra za socijalnu skrb zbog prijave za nasilje u obitelji ide u istražni zatvor Josipa Čulina zbog korupcije Detalji akcije USKOK-a: Josipa Rimac živjela je u zgradi uhićenog poduzetnika, procurili bizarni detalji

Privedeni su zaštitar Boris Marušić, koji je te noći bio na dužnosti, djelatnica pošte Vesna Vuco, koja je zajedno s njim prikupljala i razbojnicima davala važne informacije, braća Emil i Miro Cokarić, koji su s počiniteljima bili u izravnom kontaktu, Mladen Stupalo, koji je također prikupljao podatke, te glavni logističar Miroslav Hršum, državljanin Srbije i BiH s prebivalištem na Palama.

Nešto kasnije, oko 15 sati, priveden je i čelnik kaštelanske HVIDR-e Jozo Certa. Kod Certe su predmet policijske istrage bili njegovi kontakti sa Zoranom Stefanovićem, kod kojega je prije dvadesetak dana na tržnici Arizoni pokraj Brčkog pronađeno 350 tisuća kuna iz ove pljačke, te njegovi česti boravci na Palama.

>> Pljačka pošte: Hrvati pružili logistiku pljačkašima iz Srbije za 10 posto plijena

Cokarići i Stupalo trebali su podijeliti milijun kuna, koje je policija pronašla u tunelu ispod splitske bolnice, a Vesna Vuco uzela je proviziju od 30 tisuća kuna.

Ovom je istragom razriješena i druga pljačka pošte na Ravnim njivama, a za nju se terete Cokarići, Vuco i Hršum, koji je i izvršio razbojstvo te uzeo samo 1200 od 95.000 ukradenih kuna. Istraga velike pljačke nastavlja se u suradnji s policijama Srbije i BiH.

Policija je jučer izvijestila da je pronašla dio ukradenog novca, nešto više od milijun kuna, što je zapravo provizija za pružene usluge. Glavni ravnatelj policije Marijan Benko i ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan izjavili su na izvanrednoj konferenciji za novinare da je privedeno više od sto ljudi, a neki su bili i na poligrafu. Tijekom istrage policija je pretražila 22 stana i poslovna prostora te 28 vozila, pri čemu je oduzela veću količinu oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene