Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač uhićen

Pretučen prometni redar, gradonačelnik poručio: "Ovo je neprihvatljivo!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Veljko Basic/Cropix
Prometni redar pretučen je prošle večeri u Stobreču, a napadač uhićen. Splitski gradonačelnik Ivica Puljak osudio je napad.

"Prometni redar, službena osoba koja je obavljala svoj posao, brutalno je pretučen u subotu navečer u Stobreču, objavio je Grad Split i osudio napad, o kojem se oglasila i policija.

"Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Sumnjiči ga se da je u subotu oko 19 sati u Stobreču prvo verbalno, a zatim i fizički napao 54-godišnjeg prometnog redara dok je obavljao poslove iz svoje nadležnosti. 54-godišnjak je zatražio liječničku pomoć i utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda orbite oka i otpušten je iz bolnice", objavila je policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, 53-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte i ovo Vojna vježba, ilustracija Prijetnja iz Rusije Opasnost prijeti: Procurio novi plan Njemačke u slučaju velikog rata u Europi

"Ovo je strašno, zabrinjavajuće i potpuno neprihvatljivo."

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak upozorio je da je prometni redar napadnut samo zato što nekome ne odgovara provođenje reda i zakona, i to čak ne nad osobom koja ga je napala te poručio: "Ovo je strašno, zabrinjavajuće i potpuno neprihvatljivo."

"Očekujem da se takvi pojedinci maknu s naših ulica, da se počinitelj najstrože kazni i da se pošalje jasna poruka kako se ovakvo nešto više nikada ne smije ponoviti. Oni koji provode red i brinu o našem gradu i svima nama, ne smiju postati mete divljaštva i iživljavanja pojedinaca kojima je nasilje i nered jedini cilj. Nećemo to dopustiti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da zaštitimo naše kolege u obavljanju njihovog posla. Kolegi želimo brz i potpun oporavak", poručio je Puljak.

Pročitajte i ovo Prvi rezultati DIP-a Oglasio se DIP Objavljeni službeni rezultati: Ove smo zastupnike izabrali u Europski parlament

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević istaknuo je i da je napadnuti redar primjer profesionalnog pristupa poslu: "Dobri duh službe i jedini nagrađeni prometni redar u prošloj godini. Očekujemo najstrožu moguću kaznu za napadača koji mu je nanio teže tjelesne ozljede prilikom obavljanja službene dužnosti."



   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene