Policijski očevid (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 3
Policijski očevid (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 3 Foto: Arhiva/Dnevnik.hr

Optužen je za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva, za što mu prijeti i do 50 godina zatvora.


Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je u utorak optužnicu protiv 54-godišnjeg J. R., koji je 28. veljače ove svoje četvero malodobne djece bacio s drugog kata obiteljske kuće u Pagu.

Vezani članci Zamjenik ravnatelja OB Zadar doktor Edi Krauc (Foto: Dnevnik.hr) Slučaj s Paga: Najteže ozlijeđena djevojčica skinuta s aparata za disanje i pri svijesti je Milorad Pupovac (Dnevnik.hr) Pupovac o političkoj odgovornosti ministrice Murganić: ''Nisam za to da se stvara atmosfera 'neka visi Pedro' ili hajka''

Na potvrđivanju optužnice optuženik nije osobno sudjelovao nego putem videolinka, jer se već neko vrijeme nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Optužnica će sada biti upućena raspravnom vijeću koje će sazvati raspravu, najvjerojatnije na jesen, kazao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Optužen je za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva, za što mu prijeti i do 50 godina zatvora.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u svibnju je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg oca koji je 28. veljače četvero malodobne djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, s visine oko šest metara.

Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je riječ o zaštiti interesa djece". (Hina)