Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Foto: Pixsell,Ivo Cagalj

Ocu koji je četvero djece bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu, produljen je u ponedjeljak istražni zatvor za još dva mjeseca.


"Istražni zatvor produljen je zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti samog djela, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora", rekao je novinarima ispred zgrade Županijskog suda sudac istrage Hrvoje Visković nakon ročišta koje je održano videolinkom s obzirom na to da je okrivljenik u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Vezani članci Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Paga: Grad je za djecu dao 30 tisuća kuna, a obitelj je taj novac zloupotrijebila. To je posao za institucije Vesna Burčul (Foto: Dino Stanin/Pixsell) Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru: "Ne možemo sami spasiti svako dijete. Ovo je bio čin očajnog bezumlja"

Na tu odluku moguća je žalba u roku od tri dana nakon što je 54-godišnjak i njegov odvjetnik prime.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg J.R., oca koji je 28. veljače četvero djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, s visine od oko šest metara. Zadarski sud nakon zaprimanja optužnice treba sazvati sjednicu Optužnog vijeća koje optužnicu može potvrditi, odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na doradu.

Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je riječ o zaštiti interesa djece".

Četvero djece, koja su nakon tragičnog događaja bila u zadarskoj Općoj bolnici i KBC-u Zagreb, otpuštena su na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smještena su u SOS dječje selo. (Hina)

Poduzetnicima će biti lakše: ''Napravit ćemo sustav koji omogućava međusobnu komunikaciju svih državnih baza''