Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao na granici

Iz Srbije u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti skupocjenu deliciju: Za zaplijenjenu se količinu mogao dobiti najmanje 27.000 eura

Crni tartufi
Crni tartufi Foto: Getty Images
Srbijanska policija objavila je u utorak da je spriječila krijumčarenje velike količine crnih tartufa u Hrvatsku i podnijela kaznenu prijavu protiv muškaraca iz Bačke Palanke koji je pokušao iznijeti tu rijetku i skupu gljivu.

Osumnjičeni šezdesetosmogodišnjak je na srpskoj strani graničnog prijelaza Sot-Prinicpovac zatečen sa 78 kilograma crnih tartufa u prtljažniku svog automobila.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen U Slavoniji uhvaćen Portugalac, prevozio je migrante Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge

Branje tartufa je zbog ograničenih količina u prirodi strogo kontrolirano, a prenošenje preko granice, osim uz dozvole vlasti, kazneno je djelo.

Tržišna vrijednost crnog tarufa u ovom dijelu sezone je oko 350 eura za kilogram.

Za zaplijenjenu se količinu moglo dobiti i do 27.000 eura, a u daljoj prodaji restoranima i višestruko više.

Tartufe su preuzele službe srbijanskog ministasrstva poljiprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a osumnječenik će s kaznenom prijavom morati pred javnog tužitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene