Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Granična policija primorsko-goranske Policijske uprave jutros je pri pokušaju ilegalnog prijelaza državne granice sa Slovenijom na Gumancu, području devet kilometara od Klane, zatekla 53 albanska državljanina.


U policijskoj blokadi uhićen je 27-godišnji vozač kamiona s mjestom prebivališta u Krapinsko-zagorskoj županiji, koji će biti kazneno prijavljen.

Vezani članci Migranti, ilustracija I Ustavni sud odbio tužbu obitelji poginule šestogodišnje migrantice koja tvrdi da je policija zloupotrebljavala svoj položaj Davor Božinović Božinović o međunarodnom skandalu: "Ovo je još jedna u nizu provokacija. EU parlamentarci su htjeli nezakonito prijeći granicu"

U kamionu čakovečkih registracijskih oznaka namijenjenu prijevozu namještaja nalazili su se Albanci, od kojih je, po izvješću Granične policije iz Rupe, većina maloljetna. 

Svi maloljetnici odvedeni su u riječki Centar za socijalni rad, a ostali će biti prekršajno prijavljeni.

To je jedna od najbrojnijih skupina ilegalnih migranata spriječenih pri pokušaju prijelaska državne granice u Hrvatskoj, izvijestila je policija.

Gumance je prostrana gorska dolina do koje se dolazi cestom od Klane, a cesta na mjestima prolazi na samo desetak metara usporedno s državnom granicom.