Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šteta preko 161 tisuću kuna

Opet Fimi media: Policija podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg šefa HP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Andreja Sardelića, nekadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatske pošte policija je podnijela kaznenu prijavu sumnjičeći ga da je 2006. godine, na poticaj tadašnjeg ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, naručio i preplatio usluge Fimi medije.

Policija je Županijskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv Andreja Sardelića, nekadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatske pošte, kojeg sumnjiči da je krajem 2006. godine počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. 

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Slika nije dostupna Ne osjeća se krivom Bivša šefica računovodstva HDZ-a na suđenju za Fimi mediju: "Moje ranije izjave u USKOK-u bile su izrečene pod pritiskom na mene i moju obitelj"

Policija u svom priopćenju ne navodi imena, već kažu da je 50-godišnjak, kao predsjednik Uprave trgovačkog društva, na poticaj "tadašnjeg ravnatelja tijela državne uprave, a u cilju da za drugo trgovačko društvo pribavi protupravnu imovinsku korist, od listopada do prosinca 2006. nalagao stručnim službama javnog poduzeća u kojem je bio predsjednik uprave angažiranje drugog trgovačkog društva za pružanje usluga organizacije korporativnih događanja, znajući da se navedene usluge na tržištu mogu nabaviti po nižoj cijeni".

Neslužbeno smo doznali da je "ravnatelj tijela državne uprave" koji je Sadrelića poticao zapravo Mladen Barišić, tadašnji čelnik Carinske uprave, dok je "trgovačko društvo za pružanje usluga organizacije korporativnih događanja" svima već dobro poznata Fimi media.

Sardelića se sumnjiči da je za Fimi mediju, a na štetu Pošte, pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 161.305 kuna

Sardelić je na čelo pošte imenovan u travnju 2006., a smijenjen je u veljači 2007. godine.

Također neslužbeno doznajemo da je riječ o organizaciji dvaju događaja koje je Sardelić naručio i, policija sumnja, preplatio Fimi mediji. 

Inače, Sardelić je o tome svjedočio još prije punih šest godina i na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Te 2012. godine Sardelić je ispričao da je s tom agencijom surađivao na Barišićev nagovor, na kojeg ga je uputio tadašnji ministar Božidar Kalmeta, koji je tada bio i u Nadzornom odboru HP-a. 

U tom sudskom postupku dosad se pojavljivalo ime još jednog predsjednika Hrvatske pošte, Roberta Jukića. Njega je u svjedočenju spomenula Claudia Čović, bivša voditeljica odjela za platni promet u Pošti u kontekstu plaćanja Fimi mediji čak pet milijuna kuna za marketinške usluge u kolovozu 2007. godine. Čović je, naime, ustvrdila da se toj isplati protivila jer se za taj novac "mogao snimiti srednji igrani film", no Jukić je ustrajao da se račun plati i prije obavljenog posla. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene