Ilustracija (Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL) Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL

Dva muškarca najprije su se verbalno, pa onda i fizički sukobila u redu na blagajni u trgovini, a sukob je nastavljen na izlazu kad je jedan od njih potegao plinski pištolj iz kojeg je ispalio hitac.


Vukovarska policija još uvijek traga za drugim sudionikom sukoba koji se dogodio najprije u vukovarskom trgovačkom centru Golubica Mall, a potom i ispred njega gdje je ispaljen i hitac iz plinskog pištolja. No, čini se da su dobar dio pozadine ovog sukoba koji je u subotu navečer uznemirio Vukovarce. 

Vezani članci Hrvatska vojska, ilustracija Dvojica vojnika ozlijeđena u Vukovaru: Za vrijeme vježbe eksplodirala bomba sa suzavcem Policija, ilustracija Pucnjava u Vukovaru? Nakon sukoba navodno ispaljeno više hitaca, policija traga za muškarcem

"Mogu potvrditi da je došlo do verbalnog i fizičkog konflikta između dva muškarca. Jedan od njih dvojice nam je poznat, riječ je o 62-godišnjaku iz Sotina. On je doista ispalio jedan hitac iz plinskog pištolja, kojeg je posjedovao nezakonito, odnosno nije ga prijavio nadležnim vlastima", rekao nam je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarske.

Dodaje da je dosadašnje istraživanje ukazalo na postojanje osnovane sumnje da je 62. godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja (kolokvijalno - nezakonito posjedovanje i nezakonito javno isticanje te uznemiravanje građana - javnosti), te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Da postoji dio njegove odgovornosti za sukob policija je utvrdila i pregledom videozapisa nadzornih kamera, no čini se da ni drugi muškarac nije bez krivnje. Međutim, identitet muškarca s kojim se Sotinjanin sukobio policiji još nije poznat, ali za njim intenzivno tragaju. 

Prema dosad poznatim informacijama dvojica muškaraca sukobila su se zbog banalnog razloga - mjesta u redu pred blagajnom. Kada im riječi nisu više bile dovoljne krenuli su u obračun šakama. Iako su ih ubrzo razdvojili, strasti se nisu stišale, već je Sotinjanin izašao van i odlučio pričekati svog suparnika, ovoga puta s pištoljem (ispostavilo se plinskim) u ruci iz kojeg je i ispalio jedan hitac. 

Zasad nepoznati muškarac Sotinjanina je napao - sjedalicom za bicikl kojom ga je i ozlijedio pa mu je pomoć pružena u vukovarskog bolnici gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne ozljede.

Nije poznato je li i drugi muškarac u sukobu ozlijeđen.