Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obdukcija pokazala

Policija nije kriva za smrt Propadala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcijom na Patološkom odjelu Opće bolnice u Zadru utvrđeno je da 55-godišnji pacijent Dubravko Propadalo, koji je u prošli petak preminuo za operacije, nije umro od posljedica policijskog postupanja, kao što se nagađalo u medijima, nego je uzrok smrti hemoragični šok zbog puknuća trbušne aorte, izvijestila je zadarska Policijska uprava.

Puknuće trbušne aorte je posljedica višegodišnjih aterosklerotičnih promjena i visokog tlaka, utvrđeno je danas obdukcijskim postupkom u zadarskoj bolnici. Također je utvrđeno da na tijelu nije bilo tragova nasilja. 

Pročitajte i ovo Coca-cola i Romerquelle voda čekaju se odgovori Što znamo o trovanju gaziranim pićima u Hrvatskoj: Više od 30 ljudi zatražilo pomoć, objavljen popis po bolnicama Ilustracija Bizarna zabuna Bolničko osoblje otpuštenu pacijenticu (83) na morfiju odvelo u pogrešnu kuću: "Apsolutno je šokantno pomisliti da se ovo dogodilo"

>> Ivica Propadalo tvrdi da mu je brata nasmrt pretukla policija

Zadranin Dubravko Propadalo zatečen je 30. prosinca 2008., 15 minuta nakon pola noći, u Zadru kako upravlja osobnim automobilom pod vidljivim utjecajem alkohola. Po podatcima iz Policijske uprave tada je odbio alkotest te je bez uporabe sredstava prisile doveden u službene prostorije gdje ga je pregledao tim Hitne medicinske pomoći, što je prije toga odbio na mjestu gdje je zatečen.

Policija ga je nakon toga smjestila u posebnu prostoriju iz koje je, kad se otrijeznio, pušten u jutro u 9,45 sati. Brat preminulog, poznati umjetnik Ivica Propadalo, javno je izrazio sumnju da je za smrt njegova brata krivo policijsko maltretiranje. Policija je to odmah zanijekala, a danas je obdukcijski nalaz potvrdio policijsko izvješće, odnosno da na tijelu nema tragova nasilja i da uzrok smrti nije policijsko postupanje, navodi policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene