Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Muškarca koji je u nedjelju nakon svađe u zagrebačkoj Dubravi namjerno naletio automobilom na bivšu suprugu i teško je ozlijedio, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti za pokušaj ubojstva te mu je određen istražni zatvor.


Osumnjičeni 36-godišnjak je, prema sumnjama tužiteljstva, nakon prepirke s bivšom suprugom krenuo natrag prema njoj, gurajući je stražnjim dijelom vozila po tlu dok se ona nalazila ispod vozila i dozivala pomoć.

Vezani članci Nasilje nad ženom, ilustracija Premlatio svoju izvanbračnu suprugu pa ju udario alatom i razbio lubanju, liječnici joj spasili život Policija, ilustracija Pokušaj ubojstva u Medulinu: Metalnom šipkom napao 62-godišnju ženu i teško ju ozlijedio

Potom je zaustavio automobil i krenuo naprijed, dok je oštećenica ležala na tlu, a zatim ponovno prema njoj gurajući je automobilom po kolniku. Pritom joj je nanio teške tjelesne ozljede, a pomoć joj je pružena u bolnici.

U tužiteljstvu otkrivaju da je osumnjičeni na adresu u Zagrebu gdje živi njegova bivša supruga došao kako bi preuzeo njihovo zajedničko dijete.

Zagrebačko tužiteljstvo je protiv muškarca pokrenulo istragu zbog sumnje da je odgovoran za ubojstvo u pokušaju te je zatražilo istražni zatvor, što je sudac istrage prihvatio. (Hina)