Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Karika'

Podignuta optužnica zbog preprodaje kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv pet hrvatskih državljana zbog zloporabe opojnih droga i sumnje na preprodaju kokaina, a uhićeni su u akciji šibensko-kninske Policijske uprave pod nazivom 'Karika'.

Riječ je o akciji koja je provedena od srpnja prošle godine do siječnja ove godine, kada je prekinut lanac preprodaje kokaina na području Šibensko-kninske županije. Kako je priopćeno na službenim internetskim stranicama, Županijsko državno odvjetništvo na Županijskome sudu u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 45-godišnjega M.B., 42-godišnjega N.C., 36-godišnjega D.P., 51-godišnjega V.V. i 35-godišnjega M.Š. zbog kaznenih djela zloporabe opojnih droga.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Zaplijenjeni kokain - 4 Riječki carinik ključna osoba USKOK podigao optužnicu protiv osmorice krijumčara kokaina u vrijednosti većoj od sedam milijuna eura

'Okrivljenome M.B. stavlja se na teret da je od srpnja 2008. do siječnja 2009. godine u Šibeniku većem broju osoba prodavao opojnu drogu kokain za 600 kuna za jedan gram te je zaradio oko 130.000 kuna', stoji u priopćenju. Dodaje se da se okrivljenike N.C. i D.P. tereti da su kokain kupovali od M.B. i prodavali ga većem broju osoba.

V.V. se tereti da je posredovao u kupoprodaji kokaina te za posjedovanje te droge, za što se tereti i M.Š., navodi se u priopćenju Županijskoga državnog odvjetništva. Sud je prihvatio zahtjev za produljenje pritvora M.B. i N.C. te je ukinuo pritvor V.V., zbog čega se Županijsko državno odvjetništvo žalilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene