Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri ćirilična 'S'

Pod okriljem noći išarali spomen obilježje u Lovasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj ili više njih bijelim je sprejom ispisao četiri ćirilična slova 'S' na području spomen obilježja masovne grobnice u Lovasu kod Vukovara.

Tijekom protekle noći nepoznati počinitelj ili više njih bijelim sprejom ispisao je grafite po spomen obilježju masovne grobnice na farmi Lovas, na izlazu iz Borova sela prema Dalju. Na crnom mramornom spomeniku ispisano je više puta četiri ćirilična slova 'S'.

Pročitajte i ovo Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje" Ruža Pavlić Tužna 25. obljetnica Majka koja je ostala bez dvojice sinova u Lovasu: "Došli su po njih, bili su zatvoreni u općini i ubili su ih u garaži. Nitko nije odgovarao"

>> Sutra u Vukovaru počinju postavljati ćirilične natpise

Na ovome mjestu 2001. godine ekshumirani su posmrtni ostaci 24 hrvatska branitelja i civila. Bijelim sprejom ispisana je i tabla Turističke zajednice Vukovara koja obavještava putnike da u gradu mogu posjetiti Dvorac Eltz i Gradski muzej kao i Arheološki park i muzej na Vučedolu.

Na tabli je ispisano ćirilicom Vukovar i ponovno četiri ćirilična 'S'. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene