Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stožer najavio dežurstva

Sutra u Vukovaru počinju postavljati ćirilične natpise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara najavili su početak dežustava na ulazima u Vukovar zbog neslužbenih najava da bi sutra moglo krenuti postavljanje ćiriličnih natpisa u tom gradu.

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara od sutra će dežurati na ulazima u Grad Vukovar kako bi iskazali nezadovoljstvo namjerom postavljanja dvojezičnih tabli s imenom Vukovara na ulazima i izlazima iz grada, najavljeno je na konferenciji za novinare Stožera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže i ostavke Ozlijeđeni je branitelj stabilno, vukovarski Stožer će tužiti policiju Slika nije dostupna Poruka Stožera 'Vukovar će 18. studenog biti negostoljubiv za vladajuće'

"Bit ćemo na svim ulazima u Grad Vukovar. Nećemo nikoga pokušati sprečavati ili napadati pri postavljanju tabli, kao što ćemo ostati pasivni i ako netko od ratnih stradalnika pokuša table skinuti ili ih prebojati", kazao je predsjednik Stožera Tomislav Josić, napomenuvši kako je Novi list objavio, pozivajući se na neslužbenu potvrdu državnih tijela, da će dvojezične table na ulazima i izlazima iz Vukovara biti postavljene sutra.

>> Milanović: Nismo išli u rat protiv ćirilice, nego protiv agresora

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je kako država neće u tajnosti postavljati u Vukovaru dvojezične natpise, a poziv za "tu svečanost za sada je dobila jedino interventna policija", rekao je Josić. Također je kazao kako je nepoznati počinitelj noćas išarao spomen obilježje masovne grobnice na farmi Lovas između Borova i Dalja.

"Naše komšije šaraju naše spomenike, Hrvati će šarati dvojezične table, no u državi to, čini se, nikoga ne zanima. Vladi kao da je stalo da izazove nemire u Vukovaru. O tome što bi se u tom slučaju moglo dogoditi upoznali smo predsjednika i Republike i Hrvatskog sabora", naveo je Josić.

Također je najavio osnivanje podružnica Stožera za obranu hrvatskog Vukovara diljem Hrvatske s ciljem ukazivanja na sve nepravilnosti u hrvatskom društvu, bez obzira koja politička opcija bila na vlasti.

Glasnogovornik Stožera Zdravko Komšić kazao je kako će, ako se postave dvojezični natpisi u Vukovaru, predsjednik Vlade Zoran Milanović biti prvi hrvatski premijer, a SDP prva politička stranka u Hrvatskoj, koji je uveo ćirilicu kao ravnopravno pismo u Vukovaru.

Glasnogovornik Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović Hini je izjavio kako policija ne raspolaže nikakvim saznanjima o skrnavljenju spomen obilježja masovne grobnice na farmi Lovas između Borova i Dalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene