Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam kriv!'

Osuđeni na 10 godina zatvora zbog kokaina, jednom pozlilo zbog presude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miro Pivac zvani Vlaj osuđen je na 5 i pol godina zatvora, a Nino Škara na 4 i pol godine zbog gotovo kilograma kokaina kojega su prokrijumčarili iz Amsterdama u prosincu 2010. godine.

Sudac Županijskog suda u Splitu Vladimir Živaljić produljio im je pritvor. 'Samo sam rekao istinu! Nisam kriv!', šokiran je bio Miro Pivac koji se tijekom suđenja branio kako nije kupio drogu već je bio samo kušač. Iako je to potvrdio i Nino Škara, sudac Živaljić nije im povjeravao.

'Škara je priznao što je morao priznati, ali ne vjerujemo mu da je droga koju je kupio bila za njemu nepoznate ljude. Mobitel Mira Pivca bio je pod nadzorom i iz sadržaja njihovih razgovora sve je jasno', rekao je Živlajić. Naime, kušač bi hijerarhijski bio znatno niže rangiran, a njih su dvojica u dogovoru posla bili ravnopravni.

'Za njih je to dobar biznis. To je rigidni kriminal!', rekao je Živaljić držeći kako im je odmjerio pravedne kazne. Nisu ga ganule ni suze optuženika tijekom završnih riječi jer, drži kako je sasvim jasno da su 989 grama kokaina kupili da bi zaradili.

'Nije se osušio toner na presudi od dvije godine i četiri mjeseca zatvora koje je Pivac dobio zbog dilanja heroina, a on već nabavlja novu drogu', rekao je sudac Živaljić obrazlažući presude.

Naglasio je kako Pivac i Škara nisu ovisnici, kokain su nabavili isključivo radi preprodaje. Čuvši presudu, Pivac se zaljuljao, pozlilo mu je te mu je sudac dopustio da sjedne. Njegova djevojka Kristina Sesar se rasplakala. Odvjetnici Mira Pivca i Nina Škare Jadran Franceschi i Damir Primorac najavili su žalbe. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene